RegioJet potvrdil, že v Piešťanoch zastaví na zavolanie

Cestujúci sa chcú organizovať pomocou sociálnej siete. Ak ich bude aspoň pätnásť a kúpia si spoločne lístky, žlté vlaky im v našom meste zastavia. Na linke Bratislava – Košice a späť začnú premávať už o dva týždne.

Súkromný vlakový prepravca oficiálnu zastávku v Piešťanoch nemá. Príčinou je údajne fakt, že jeho zástupcovia nedokázali pri rokovaniach so štátnymi železnicami presadiť všetky svoje požiadavky. Žlté vlaky budú najbližšie stáť v Trnave a Trenčíne.

„Môžem potvrdiť, že vlakový dopravca RegioJet je pripravený kedykoľvek zastaviť na zavolanie, to znamená, že ak je počet cestujúcich minimálne 15 osôb a klienti si rezervujú svoje cestovné lístky s predstihom, RegioJet v danom meste zastaví,“ uviedla PR manažérka spoločnosti Petra Nováková.
Lístky však nie je možné kúpiť pomocou internetového rezervačného systému. Dajú sa objednať iba prostredníctvom info linky prepravcu alebo kúpiť priamo na predajnom mieste, najbližšie na Bratislavskej hlavnej stanici.

Na Facebooku už vznikla skupina, ktorá má cestujúcim z Piešťan pomôcť dohodnúť sa na spoločnom nákupe, ale ako bude fungovať je otázne. Pracujúcim, ktorí denne dochádzajú z Piešťan do hlavného mesta, totiž grafikon žltých vlakov nevyhovuje. Prvý z nich bude tadiaľto prechádzať približne o 9.20 h, čo je pre nich neskoro. RegioJet by preto mohli využiť skôr na cestu späť. Posledný spoj má odchod z Bratislavy o 17.50 h. Iba o päť minút neskôr ochdáza z hlavnej stanice aj rýchlik štátneho prepravcu.

V marci chce RegioJet na trase do Košíc otvoriť ďalší spoj. Petra Nováková však aktuále nedokázala potvrdiť, že jeho vlaky budú potom stáť aj v Piešťanoch. Počas rokovaní so súkromnýp prepravcom sa o to zasadili aj zástupcovia samosprávy. Ponúkli mu dokonca, aby cestovné lístky predával v Piešťanskom informačnom centre.

Text: Martin Palkovič Foto: regiojet.sk