Ragby: Do Piešťan prídu družstvá z celého Slovenska

Každý ragbyový fanúšik má v kalendári poznačený dátum 31. októbra kedy sa odohrá finále Majstrovstiev sveta v rugby v podaní Nový Zélandu a Austrálie. Pre slovenských a špeciálne pre piešťanských ragbistov je tu však iná udalosť.

Nasledujúci deň, teda 1. novembra 2015 od 12.00 h, sa po prvýkrát na piešťanskej pôde (štadión PFK) odohrajú Majstrovstvá Slovenska v 7´s rugby Memoriál Tonyho Puverle, kde sa v exhibičnom zápase predstavia aj mladí ragbisti z RUC Piešťany.

„Sedmičkové“ rugby je špecifické najmä svojou atletickou, či bežeckou povahou obohatenou náročnými súbojmi či „skládkami“. Hrá sa na klasickom ihrisku, ale ako z názvu vyplýva hrajú proti sebe 7-členné družstvá dva polčasy po sedem minút. Na turnaji sa predstavia tímy z Bratislavy, Trnavy, Košíc, či Žiliny.

Môžeme sa tešiť i na exhibíciu Piešťancov, ktorí odohrajú dva zápasy. Obohatením programu bude prednáška Adama Porubského, ktorý je slovenským priekopníkom rugby na vozíku. Neváhajte a spríjemnite si sviatočný čas prvým piešťanským ragbyovým výkopom na štadióne PFK v nedeľu od 12.00 h.

Kompletný program:

1. 12:00 – RK Slávia Košice : RK Spartak Trnava
2. 12:20 – 1. RC Slovan Bratislava : Žilina Bears RC
3. 12:40 – RUC Piešťany „A“ : RUC Piešťany „B“
4. 13:00 – RK Slávia Košice : 1. RC Slovan Bratislava
5. 13:20 – RK Spartak Trnava : Žilina Bears RC
6. 13:40 – RUC Piešťany : Výber ligy
7. 14:00 – RK Slávia Košice : Žilina Bears RC
8. 14:20 – 1. RC Slovan Bratislava : RK Spartak Trnava

Text: Tlačová správa organizátorov Ilustr. foto: Mário Petlák

Inzercia