Radnica vybrala firmu, ktorá opraví lávku. Potrvá to pol roka

Verejné obstarávanie vyhrala žilinská spoločnosť LUMIZA, s. r. o., ktorá ponúkla najnižšiu cenu. Lávku pri Krajinskom moste chce opraviť za 608-tisíc eur. Rekonštrukcia má trvať šesť mesiacov.

Mesto Piešťany dnes prostredníctvom web stránky Úradu pre verejné obstarávanie informovalo o výsledku vyhodnotenia ponúk k zákazke s názvom Oceľová lávka cez Váh pri Krajinskom moste Piešťany – rekonštrukcia.

Víťazom verejného obstarávania sa stala spoločnosť LUMIZA, s. r. o. s cenou 608-tisíc eur vrátane DPH.

Predpokladaná hodnota zákazky bola o necelé dve tisícky nižšia, ale ostaté firmy si za rekonštrukciu lávky pre peších a cyklistov ponad Váh pýtali ešte viac. OPRAVA: Predpokladaná hodnota zákazky bola 606.129,26 eur bez DPH, čiže 727 355,11 eur s DPH. Rozdiel medzi predpokladanou a vyťaženosťou cenou je 119-tisíc eur.


O zákazku sa uchádzalo deväť podnikateľských subjektov, ktoré ponúkli nasledujúce ceny:

1. LUMIZA, s. r. o., 608.000 eur

2. FERRMONT, a.s., 608.999 eur

3. HYDROSERVICE, spol. s r.o., 639.900 eur

4. WITEC Piešťany s.r.o., Metalinox s.r.o., 646.900 eur

5. Swietelsky-Slovakia spol. s r.o., 661.000 eur

6. Cb-mont s.r.o., 692.700 eur

7. Siluma, spol. s r.o., 703-tisíc eur

8. MENERT spol. s r.o., 888.000 eur

9. SMS a. s., 946.605 eur


Ak by primátor Peter Jančovič ihneď podpísal zmluvu s víťazom verejného obstarávania, práce budú hotové najskôr koncom roka. Rekonštrukciu však môže predĺžiť nepriaznivé počasie v zimných mesiacoch.

Radnica má v rozpočte na realizáciu projektu vyhradených 350-tisíc eur. Rozdiel oproti vyťaženej cene plánuje získať od firiem, ktoré vlastnia inžinierske siete umiestnené pod lávkou.

Mestskí poslanci budúci týždeň prerokujú návrhy zmlúv, podľa ktorých by na rekonštrukciu mohli po 50-tisíc eur prispieť Slovenský plynárenský priemysel aj Slovak Telekom.

Trnavská vodárenská spoločnosť chce prispieť formou prenájmu na 30 rokov dohromady sumou 200-tisíc eur.

Mesto tiež žiada pomoc od Trnavského samosprávneho kraja (TTSK), ktorý má v správe Krajinský most.

„Čakáme na to, akým spôsobom sa ministerstvo financií postaví k výpadku príjmov z podielových daní. Z hľadiska rozpočtových zdrojov nateraz neviem dať akýkoľvek finančný záväzok. Po číslach, ktoré budeme mať v júni, sa vieme na to pozrieť znova,“ povedal pre zpiešťan.sk minulý týždeň predseda TTSK Jozef Viskupič.

Text: Marin Palkovič Ilustr. foto: Martin Ričány/piestany.sk