Radnica hľadá maskota Piešťan, deti môžu posielať svoje nápady

Pre veľký záujem rozšíril mestský úrad súťaž aj o jednotlivcov. Zapojiť sa môže každé dieťa vo veku 3 až 15 rokov. Návrhy treba poslať do 18. apríla.

Maskot má byť jedným zo symbolov Piešťan. Nebude chýbať na kultúrnych podujatiach ani na podujatiach určených pre deti. Práve oni majú vymyslieť jeho podobu.

Piešťany hľadajú svojho maskota, ktorý bude jedným z ďalších symbolov reprezentujúcich mesto. Maskot bude okrem úlohy reprezentovať Piešťany takisto súčasťou kultúrnych podujatí, ale aj čestným hosťom na podujatiach pre deti. „Touto cestou chceme dať priestor kreativite práve našim deťom. Ako bude nový maskot vyzerať? Bude to zvieratko alebo ľudská postavička symbolizujúca Piešťany? To sa dozvieme už čoskoro,“ píše sa na web stránke piestany.sk.

„Deti vo veku 3 až 15 rokov môžu svoje návrhy posielať, resp. odovzdať v termíne do 18. apríla. Pôvodne sa na súťaži mali zúčastniť len žiaci materských a základných škôl, ale pre záujem sme výzvu rozšírili aj na jednotlivcov,“ uviedla hovorkyňa radnice Eva Bereczová.

V porote, ktorá o rozhodne o víťazovi, bude primátor Miloš Tamajka spolu s jedným z tunajších pedagógov a výtvarníkov. Dodala, že na realizáciu tohto projektu sú vyhradené peniaze z rozpočtu kancelárie primátora. Mená porotcov ani výšku finančných prostriedkov, použitých na výrobu maskota, nekonkretizovala.

Mesto sa podľa jej slov plánuje v budúcnosti zaoberať aj súťažou na hľadanie loga.

Text a ilustr. foto: Martin Palkovič