Prvý triatlon piešťanských Čiernych labutí

Nové triatlonové preteky sa v Piešťanoch uskutočnia 7. júla. Organizátori privítajú každého, kto trochu športuje, má bicykel a odvahu to skúsiť. Program a trasy sú zostavené tak, aby vyhovovali každému – od začiatočníkov, cez amatérov až po profesionálov.

Pre všetkých je vhodný jednoducho zvládnuteľný Sprint Triatlon, kde sa pláva 750 m, bicykluje 20 km a behá 5 km. Odvážnejší, ale i profesionáli môžu skúsiť olympijský triatlon s dvojnásobnými vzdialenosťami a uchádzať sa o zaujímavé finančné výhry. Na budúci rok je plánovaná aj náročnejšia trať – stredný triatlon.

„Pretekári sa majú na čo tešiť. Medailu získa za odvahu každý, kto sa zúčastní. Navyše, dostane kvalitnú silikónovú plaveckú čiapku. Pre prvých 150 prihlásených je pripravený bufff použiteľný ako čiapka i šatka,“ povedala zakladateľka klubu Black Swans Triclub Piešťany Janka Beňačková.

Miesto štartu je vo vynovenom areáli Bearded Brothers Wakesoul v Ratnovskej zátoke neďaleko Piešťan. Táto poskytuje nielen plávanie v uzatvorenej a bezpečnej zátoke, ale aj zelené trasy v okolí vhodné na beh a cyklistiku. Pripravené je zázemie s recepciou, veľkou reštauráciou, kempingom a parkovaním rovno v areáli.

Nadštandardom bude relax zóna pre pretekárov, a to aj s masérmi. Atmosféru počas pretekov doplní DJ, všade znejúce bubny a párty večer pred pretekmi, ktorá je určená tým, ktorí si trúfnu zabávať sa aj pretekať.

Členmi Black Swans Triclub Piešťany sú zatiaľ samí muži. Názov klubu a pretekov je odvodený od labutí, ktoré sú pre Piešťany charakteristické. Väčšinou sú biele, ale výnimočne priletí čierna. Také výnimočné budú aj akcie Black Swans Triclub Piešťany.

Viac informácií nájdete na Facebooku a Instagrame pod názvom Black Swans Triclub Piešťany a na webovej stránke www.blackswans.sk.

Text: Tlačová správa – Black Swans Triclub Piešťany Ilustr. foto: MP