Projekt Mercury pri mestskom úrade je znovu aktuálny

Polyfunkčný objekt mali začať stavať už pred dvoma rokmi. Stavebné povolenie stratilo platnosť, ale developer získal nové. Informuje o tom portál reality.trend.sk.

Za projektom Mercury stojí spoločnosť IKM reality, ktorá v kúpeľnom meste nadstavovala bytový dom na Vajanského ulici. O novom objekte na rohu Kollárovej a Kukučínovej ulici, blízko mestského úradu sa hovorilo už v roku 2013.

Firma na svojom webe radí Mercury medzi prebiehajúce stavby. Realizácia by mala trvať rok. Zdržať ju môže archeologický výskum, ktorý požadovali pamiatkári už po vydaní predchádzajúceho stavebného povolenia.

Vstup do obchodných priestorov nového polyfunkčného domu bude z Kukučínovej ulice. Do bytovej časti sa má vchádzať z Kollárovej. Tam je projektovaný aj vjazd pre autá, pre ktoré vytvoria spolu 18 parkovacích miest.

Podľa návrhu má dom päť podlaží a čiastočne zapustený suterén. Na prízemí budú obchodné priestory a nadzemné podlažia budú patriť bytom. Tie na najvyššom poschodí budú mať aj terasy orientované na západ a juh.

Zdroj: reality.trend.sk Foto: ikm.sk