Prírodné kino dostane premietaciu techniku za takmer 30-tisíc eur

Radnica zverejnila zmluvu, na základe ktorej má byť v prírodnom kine nainštalovaná premietacia technika do 10. augusta. Verejné obstarávanie vyhrala firma G – Tec Professional z Pezinka.

Za obnovu prírodného kina mesto tento rok zaplatí vyše 92-tisíc eur. Približne dve tretiny tejto sumy sú určené na novú elektroinštaláciu, osvetlenie areálu, výstavbu chodníkov, oplotenie, opravu časti fasády, osadenie sanitárneho kontajnera s toaletami a jeho napojenie na kanalizáciu. Zbytok tvoria náklady na premietaciu techniku.

Podľa zverejnenej zmluvy stojí projektor značky NEC s objektívom takmer 14-tisíc eur. Ďalších 5-tisíc eur predstavujú náklady na biele exteriérové plátno a rám pre jeho uchytenie.

Celková cena premietacej techniky pre prírodné kino je 29 902 eur s DPH a zahŕňa aj dva predné reproduktory, mixážny pult a multimediálny prehrávač.

Najneskorší termín inštalácie je 10. august. Následne majú byť dokončené stavebné úpravy areálu, v ktorom budú ešte chýbať lavice na sedenie. O ich osadenie sa pravdepodobne postarajú dobrovoľníci, ktorí stáli na začiatku obnovy prírodného kina.

Text a ilustr. foto: Martin Palkovič