Prípravka tento víkend súperila s Topoľčanmi, U6 odohrali svoj prvý zápas

Spolu až 11 súťažných zápasov, 2 prípravné zápasy a 2 veľké turnaje, zapojených vyše 200 hráčov, 13 trénerov. Tak vyzeral rekordný víkend juniorov PFK, keď sa do hry zapojili všetky družstvá prípravky.

U11 7. kolo Piešťany – Topoľčany 0:5 (0:1)

Góly: 12., 60.  Lukáš Svitek, 47. Dávid Rusňák, 49. Alexander Teplanský, 53. Pavol Beňo

Zostava 7. kola: Gula, Svitana, Beňo, Gloss, Burík, Kováč, Tomaga, Krajčo, Bondra, Hiner, Fodrán

Ján Stachura, tréner:  Zaslúžené víťazstvo súpera, ktorý disponoval obrovskou kvalitou. Zároveň však musím pochváliť bojovnosť našich chlapcov, ktorí dlho odolávali súperovi a zápas sa zlomil až na konci. Aj napriek vysokej prehre vidím pozitíva vo veľmi dobrom výkone niektorých chlapcov, ktorí odjazdili zápas naplno, vzali si k srdcu všetky rady od trénera a ukázali, že sú ochotní na sebe pracovať a učiť sa, čo je kľúčový predpoklad, aby sa zlepšovali. U niektorých ďalších samozrejme bolo vidieť rezervy v jednotlivých herných činnostiach, čo urobilo rozdiel proti veľmi kvalitnému súperovi.

U10 7. kolo Piešťany – Topoľčany 2:1 (2:0)

Góly: 9. Leonard Lacko, 17. Michal Valovič – 32. Filip Polťák

Zostava 7. kola:  Adamovič, Tabaček , Mináriková, Tos, Michálek, Valovič D., Valovič M., Najman, Mikuš, Mitošinka, Bulko, Rašlová, Lacko, Bukový, Siget, Virág, Urban

Patrik Szabo, tréner U10: Od začiatku zápasu sme s ťažkým súperom hrali dobre, hráči boli ochotní behať, dostupovať, vedeli o sebe na ihrisku, verili si v súbojoch 1 na 1. Odmenou nám bolo polčasové víťazstvo 2:0. Počas prestávky som hráčom povedal, že súper bude chcieť obrátiť zápas vo svoj prospech. V druhom polčase súper nasadil vyššie tempo, čo pre neho znamenalo odmenu v podobe gólu zo štandardnej situácie. Ku koncu zápasu na nás súper zatlačil, ale moji hráči výsledok udržali a nakoniec sme zaslúžene zvíťazili.

U9 7. kolo Piešťany – Topoľčany 5:1 (2:1)

Góly: 17. Martin Bačík, 19., 31. Miroslav Samuhel, 35., 43. Filip Chalupka – 16. Michal Sucháň

Zostava 7. kola:  Uhrík, Urban, Chalúpka, Seman, Samuhel, Miklušák, Haberern, Bačík, Grosmann, Krištof, Mičura, Kovár

Andrej Krištof, tréner:  Zápas sme odmakali, mali sme veľmi pekné momenty počas celého zápasu. Podržal nás brankár, ktorý mal okrem pekných zákrokov aj dobrú rozohrávku. Väčšinu zápasu sme kontrolovali hru a diktovali tempo hry. Musím sa poďakovať deťom za hru boli skvelí. Len tak ďalej.

U8 PFK CUP – U8 – 1. miesto

Zostava: ŽLTÍ:  Antal, Borovský, Kysela, Beseda D., Mlynár, Mikuš, Studený, Šálek, Doktor, Komár, Chnápko, MODRÍ: Summer, Urban, Berlanský, Uhrík, Schulte, Letko, Beseda B., Ertl, Gula, Balážik

Adam Doktor, tréner U8: Chcel by som pochváliť chlapcov za predvedené výkony. Postavili sme dve družstvá a v konkurencii Topoľčian, Martina, Domina Bratislava, Myjavy, Trebatíc a Juventusu Žilina, dokonca jedno z nich dokázalo poraziť všetkých a zvíťazilo v turnaji. Niektoré výkony boli lepšie, niektoré slabšie, ale stále sme len na začiatku a učíme sa postupne základné futbalové veci. Osobne som spokojný s predvedenou hrou u modrých, ktorí nedali svojim súperom žiadnu šancu okrem zápasu s Martinom, ktorý bol veľmi vyrovnaný a priklonilo sa nám trochu aj šťastie a doviedli sme tento zápas do víťazného konca. Ukázalo sa, že išlo o súboj dvoch najlepších družstiev na turnaji. V poslednom rade by som sa chcel ,,POĎAKOVAŤ“ rodičom, ktorí akýmkoľvek spôsobom pomohli pri organizácii, či už pri výdaji stravy, zapisovaní výsledkov, rozhodcom, fotografke a neposlednom v rade za guláš majstrom.

U7 PFK Cup – U7 – 3. miesto

Zostava: ŽLTÍ: Ferkodič, Krištof, Chalas, Blaško, Rohár, Bartovic, Cicutto, MODRÍ: Zeman, Vranka, Macejka, Masár, Varačka, Vranka, Bročka, Galbavý

Martin Javorka, trener U6: Na turnaji sme hrali s dvoma družstvami, čo je vždy ťažšie, ale pre chlapcov o to lepšie, pretože minúty na ihrisku sú v tomto veku dôležitejšie ako výsledky. Snažili sme sa o rovnomerné rozdelenie v oboch družstvách. Obe družstvá prehrali zhodne s Častkovcami a Novým Mestom nad Váhom. Chlapcov môžem len pochváliť a namotivovať do ďalšej práce.

Výsledky:

PN modrý – Častkovce 1:3 (T. Vranka), hráč Zeman
Nové Mesto nad Váhom- PN modrý 4:2 (Zeman, T. Vranka), hráč Zeman
PN modrý-Igram 4:2 (Macejka, T. Vranka, Zeman 2x), hráč Zeman
PN žltý – Častkovce 1:5 (Ferkodič), hráč Chalás
PN žltý – Novè Mesto nad Váhom 1:4 (Ferkodič), hráč Chalás
PN žltý – Igram 4:1 (Krištof 2, Ferkodič, Blaško), hráč Chalás
PN žltý – Kalinkovo 5:4 (Ferkodič 4, Krištof 2), hráč Ferkodič
PN modrý- Kalinkovo 4:2 (Zeman 3, T. Vranka 1), hrač T. Vranka

U6 Zápas PFK Piešťany U6 – MFK Topoľčany

Andrej Krištof, tréner U6: Bol to náš úplne prvý zápas a deti sa na neho veľmi tešili. Účasť na zápase bola obrovská, prišlo až 24 chlapcov. Na prvý zápas svojich detí sa prišli pozrieť aj všetci ich rodičia a starí rodičia, čo vytvorilo výbornú atmosféru. Na to, že chlapci ešte len začínajú s futbalom, si na ihrisku počínali veľmi dobre a súperov z Topoľčan prestrieľali. Hralo sa súčasne na dvoch ihriskách a celkovo sme vyhrali 5 zo 6 minizápasov. Na záver si chlapci zastrieľali penalty a prvýkrát v živote si zakričali piešťanskí víťazný pokrik „žltá, modrá“. Domov odchádzali všetci s úsmevom a medailou na krku.

Text a foto: TK PFK