Primátorom Piešťan chce byť deväť ľudí

O funkciu sa opäť uchádza súčasný primátor Miloš Tamajka aj jeho zástupca Martin Valo. Kandidatúru už skôr oficiálne oznámili Zuzana Svrčeková a Peter Jančovič.

Mená ďalších kandidátov dnes bez uvedenia konkrétneho zdroja priniesla TV Piešťany. Sú nimi advokát Roman Chudý, programátor Miroslav Juriš, dôchodca Stanislav Polonský, podnikateľ Samuel Vavrík a vedúci právneho oddelenia mestského úradu Pavol Vermeš.

Zapisovateľka mestskej volebnej komisie Lívia Damboráková tieto mená nepotvrdila. Komisia najprv musí zasadnúť a preskúmať, či kandidáti spĺňajú všetky zákonom stanovené náležitosti.

Podľa jej slov sa o post primátora uchádza deväť ľudí, z toho dvoch nominujú politické zoskupenia – Ľudová strana Pevnosť Slovensko a Národná koalícia.

Žiadna zo strán, ktoré majú zástupcov v Národnej rade SR, svojho nominanta na post primátora Piešťan nepostavila. Ostatní uchádzači o túto funkciu kandidujú ako nezávislí.

Kandidátov na poslancov by malo byť podľa predbežných informácií spolu 62. Ich mená budú taktiež oficiálne známe až po zasadnutí mestskej volebnej komisie a preskúmaní všetkých zákonom stanovených náležitostí.

Komunálne voľby sa uskutočnia v sobotu 10. novembra 2018. Piešťanci si v nich zvolia primátora a sedemnásť členov mestského zastupiteľstva.

Text a ilustr. foto: Martin Palkovič