Pribudnú ďalšie dve benzínky? Jednu už začali stavať

Malé čerpacie stanice majú vyrásť pri Priore aj pri Kauflande. Zatiaľčo na výstavbu prvej je potrebná zmena územného plánu, druhá bude hotová čoskoro.

S výstavbou čerpacej stanice na parkovisku obchodného domu Kaufland začala spoločnosť Oliva pred pár dňami. „Ide o malokapacitnú čerpaciu stanicu. V prevádzke sú už na parkoviskách Kauflandu napríklad v Galante, Košiciach a Liptovskom Mikuláši,“ potvrdil hovorca reťazca supermarketov Martin Gärtner.

Dátum jej dokončenia nekonkretizoval, podľa našich informácií by to však nemalo trvať viac než pár mesiacov.

Čerpacie stanice Oliva sú známe nízkymi cenami pohonných hmôt. Priamo zo stojanov je tam možné tankovať aj vodu do ostrekovačov. Z palív je na výber iba Diesel a Natural 95. Oliva na svojej web stránke deklaruje šetrenie energie v prevádzkach a výsadbu zelene okolo nich.

Podľa hovorkyne mestského úradu Evy Bereczovej pôjde o čerpaciu stanicu s jedným obojstranne výdajným stojanom pohonných hmôt: „Vo väzbe na uvedené a vzhľadom na jej polohu v rámci parkoviska obchodného centra, je predpoklad, že bude využívaná vo väčšej miere zákazníkmi Kauflandu.“

Súčasťou projektovej dokumentácie, ktorú investor mestu predložil, sú aj sadové úpravy. „Za výrub a záber zelene bude stanovená náhradná výsadba referátom životného prostredia,“ dodala hovorkyňa radnice.

O zámere vybudovať čerpaciu stanicu podobnej veľkosti informoval na jeseň mestských poslancov riaditeľ obchodného domu Prior Marián Šimka. V tomto prípade je však potrebná zmena územného plánu.

„Projekt  malej čerpacej stanice pri našom OD Prior Piešťany je podmienený schválením zmeny Územného plánu poslancami. Zmena územného plánu však doteraz – podľa našich informácií, poslancami  mestského zastupiteľstva schválená nebola,“ uviedol pre zpiestan.sk Marián Šimka.

Text a foto: Martin Palkovič