Priame vlakové spojenie Piešťany – Praha štartuje o pár dní

Súkromný prepravca spojí kúpeľné mesto s českou metropolou zatiaľ iba raz týždenne. Cesta má trvať necelých šesť hodín a bude bez prestupu. Od apríla jazdí tento spoj denne.

Novú vlakovú linku na trase Nitra – Praha spúšťa od soboty 17. decembra spoločnosť Arriva. Na vlak z Nitry môžu cestujúci v Piešťanoch nastúpiť o 7.41 h každú sobotu. Odvezie ich priamo do Prahy, ale stojí napríklad aj v Uherskom Hradišti, Přerove alebo v Olomouci.

Od 2. apríla 2017 bude tento spoj jazdiť denne a pribudne aj víkendová linka s odchodom z Piešťan o 13.45 h.

Opačným smerom (Praha – Olomouc – Trenčín – Piešťany – Nitra) bude zatiaľ vlak premávať každý piatok. Odchod z Prahy je o 14.19 h. Od 1. apríla má tento spoj jazdiť každý deň.

„Priame vlakové spojenie z Nitry cez Trenčín až do Prahy ponúkneme cestujúcim ako prví v histórii,“ povedal László Ivan, generálny riaditeľ spoločností Arriva na Slovensku.

Podľa jeho slov prevádzka od marca tohto roka, kedy súkromný prepravca spustil linku Trenčín – Praha, ukázala, že záujem cestujúcich o priame spojenie Trenčína s Olomoucom alebo Prahou je obrovský.

„Nedeľňajšie spoje máme pravidelne vypredané. Na trenčianskej linke, ktorá zatiaľ jazdila v sobotu z Prahy a v nedeľu späť, sme ukázali, že vieme našim cestujúcim ponúknuť pohodlné spojenie. Našu ponuku budeme rozširovať a  potenciál vidíme aj v predĺžení linky do Nitry. Vďaka tomu by sme dokázali lepšie obslúžiť obyvateľov stredného Považia, ktorí doteraz nemali možnosť priameho vlakového spojenia s Českou republikou,“ dodal L. Ivan.

Podľa jeho slov je zo strany slovenských cestujúcich o spoj Trenčín – Praha väčší záujem, než Arriva čakala.

Zdroj: Tlačová správa spoločnosti Arriva (krátené)