Pri Váhu prepichoval pneumatiky, zachytila ho kamera

Piešťanská polícia rieši prípad ako priestupok proti majetku. Podozrivý muž v sobotu popoludní prepichol viacero pneumatík automobilov zaparkovaných pri rieke Váh, neďaleko Krajinského mosta. Jeho počínanie zaznamenala kamera.

Vodiči nechávajú autá pri chodníku okolo Váhu na strane obce Banka bežne, mnohokrát aj za tabuľou Chránený areál / Chránené vtáčie územie, ktorá upozorňuje, že ide o priestor 3. resp. 4. stupňa ochrany prírody. V sobotu 8. augusta popoludní okolo zaparkovaných vozidiel prešiel muž s bicyklom a niektorým prepichol pneumatiky.

Jeho konanie zaznamenala kamera umiestnená v jednom s automobilov. Jej majiteľ video zverejnil na sociálnej sieti Facebook a poskytol ho aj polícii.

V súvislosti s tým piešťanskí policajti preverujú konkrétnu osobu, ktorá bola označená ako podozrivá. Vec riešia ako priestupok proti majetku.

„Policajt, ktorý má spis pridelený, vykonáva nateraz potrebné úkony, aby bol spis čo najskôr predložený na okresný úrad, a ten rozhodne o vine a treste,“ informovala Mária Linkešová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trnave.

Text: Martin Palkovič