Pri Tescu majú byť ďalšie obchody aj nový kruháč

V súvislosti so zmenou územného plánu, ktorú odobrili mestskí poslanci, má oproti hypermarketu Tesco vzniknúť nová obchodná zóna. V roku 2009 tam chcel investor postaviť OBI, vtedajšie zastupiteľstvo bolo proti.

Plochy poľnohospodárskej pôdy v časti lokality Kňazovec (za bývalým autobazárom) sú od mája v Územnom pláne mesta Piešťany preklasifikované na plochy prevádzok a zariadení rôznych podnikateľských aktivít. To umožnilo navrhovateľovi, ktorým je Ateliér DV Trnava, predložiť zámer na posúdenie vplyvov na životné prostredie.

Zámer má názov Občianska vybavenosť pri Vrbovskej ceste Piešťany. Počíta s výstavbou dvoch polyfunkčných objktov s rozlohou 14 000 a 3 300 metrov štvorcových. „Účelom tohto zámeru je prispieť k zlepšeniu služieb obyvateľom a návštevníkom mesta Piešťany vybudovaním objektov občianskej vybavenosti v bezprostrednej blízkosti rozvíjajúcej sa komerčno-administratívnej a obytnej zóny,“ píšu v dokumente autori zámeru.

Podľa dostupných informácií pôjde o jednopodlažnú budovu, v ktorej bude sídliť viacero obchodných jednotiek. Vzniknúť má 477 parkovacích miest aj nová okružná križovatka na Vrbovskej ceste. Odhad celkových nákladov je 11,3 mil. eur. Ako predpokladaný termín začiatku výstavby je v zámere uvedený rok 2016.

Dotknuté pozemky vlastní podľa výpisu z katastra firma Europrojekt Eta 7 SK, s.r.o., ktorá má blízko k ľuďom zastupujúcich záujmy OBI v roku 2009 pred piešťanskými poslancami.

Tí vtedy sľubovali investíciu v hodnote 20 mil. eur a vytvorenie 200 pracovných miest. Ani to však väčšinu zastupiteľstva nepresvedčilo.

Odporcovia argumentovali, že obchodné priestory zaberú ornú pôdu a v Piešťanoch je dosť iných lokalít, kde územný plán podobnú prevádzku umožňuje vybudovať. To však investor odmietol a predajňu OBI v Piešťanoch nepostavil.

Aké predajne budú v novej nákupnej zóne, zatiaľ nie je jasné.

Text: Martin Palkovič Ilustr. foto: obi.cz