Prezentácia štúdie Envirocentra Sľňava na Dni múzea

Na podujatí Deň múzea, ktoré pripravilo Balneologické múzeum Imricha Wintera Piešťany na sobotu 25. novembra 2023 od 11:00 h do 18:00 h v Kursalone Piešťany Občianske združenie MARESSA predstaví výstavu fotografií ochrany prírody a ornitológie zo zbierky Ericha Kubicu, a prezentáciu štúdie Envirocentra Sĺňava. Nasledovať bude panelová diskusia verejnosti s tvorcami štúdie, hosťami zo Štátnej ochrany prírody, Balneologického múzea Imricha Wintera a z oblasti ornitológie.

Pripravený je aj program pre deti, a to tvorivá a kvízová zábavka, možnosť odfotiť sa s kosťou mamuta. Najmenších návštevníkov potešia i rôzne druhy živých sov v rámci prezentácie OZ Sovičkovo.

„Envirocentrum Sĺňava má ambíciu stať sa kontaktným bodom stretávania sa aktivistov s odborníkmi v jednotlivých oblastiach ochrany prírody. Slúžiť by malo aj na rôzne edukačné a záujmové podujatia, workshopy a pod. Všetkých vás srdečne pozývame,“ povedala Marcela Sedláková, predseda občianskeho združenia MARESSA.

Výstava o ochrane prírody a ornitológie v Piešťanoch a štúdia k založeniu Envirocentra Sĺňava je realizovaná s finančnou podporou Mesta Piešťany.

Zdroj: Tlačová správa – MARESSA