Požiar domu v obci Ostrov si vyžiadal jednu obeť

Piešťanskí policajti preverujú okolnosti úmrtia muža neznámej totožnosti. K požiaru rodinného domu v obci Ostrov boli hasiči z Piešťan a Vrbového privolaní v pondelok 23. novembra večer.

„Po príchode na miesto udalosti zasahujúci príslušníci zistili, že ide o požiar v interiéri obývacej izby a celý dom je silne zadymený. Na lokalizáciu a likvidáciu požiaru bol nasadený vysokotlakový prúd, za súčasného chladenia a odvetrávania priestorov,“ informovala Mária Zaťková, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Trnave.

Dodala, že požiar likvidovali profesionálni hasiči z Piešťan a členovia Dobrovoľného hasičského zboru Vrbové.

Hasiči po uhasení plameňov našli na posteli mŕtve telo muža. Informovala o tom Mária Linkešová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trnave.

Policajti na mieste preverili viaceré informácie a na základe obhliadky miesta činu pracujú s viacerými verziami ako mohlo prísť k požiaru a úmrtiu neznámeho muža.

„V blízkosti osoby bol nájdený pod posteľou elektrický kábel a nie je zatiaľ ani vylúčená možnosť, že horieť mohlo začať aj z rozfajčenej cigarety,“ dodala hovorkyňa.

Podľa jej slov nebolo možné osobu jednoznačne identifikovať, preto bola nariadená súdna pitva.

„S najväčšou pravdepodobnosť by mohlo ísť o 58 ročného majiteľa bytu. Istotu budeme mať až po porovnaní DNA s príbuznými,“ uzavrela M. Linkešová s tým, že poverený policajt začal vo veci trestné stíhanie pre prečin všeobecného ohrozenia z nedbanlivosti a prečinu usmrtenia.

Text: Martin Palkovič Zdroj: Tlačove správy KR HaZZ a KR PZ v Trnave Foto: FB/DHZ Vrbové