Požiar bytového domu sa zaobišiel bez zranení

Zatiaľ nie je jasné, čo bolo príčinou hrozivo vyzerajúceho požiaru, ku ktorému došlo v piatok 19. decembra po poludní v bytovom dome na Ulici Andreja Hlinku v Piešťanoch. Oheň spôsobil škodu vo výške 5-tisíc eur, uchránené hodnoty podľa hasičov predstavujú 100-tisíc eur.

„Po príchode na miesto udalosti zasahujúci príslušníci HaZZ prieskumom zistili, že ide o požiar balkóna v byte na treťom poschodí. Vykonali kontrolu vnútorných priestorov, následne zahájili evakuáciu obyvateľov,“ uviedla Mária Zaťková, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Trnave.

Podľa jej slov muselo byť evakuovaných 35 ľudí, medzi nimi aj dve osoby, ktoré sa ťažko pohybovali.

„Na lokalizáciu a likvidáciu požiaru bol nasadený jedenkrát prúd D, jedenkrát vysokotlakový prúd a jedenkrát C prúd,“ dodala hovorkyňa s tým, že zadymené priestory boli odvetrané prirodzeným spôsobom cez šachtu na streche a cez otvorené okná.

Požiar likvidovali príslušníci Okresného riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Piešťanoch.

Príčina vzniku požiaru, pri ktorom sa nikto nezranil, je v štádiu zisťovania. Majiteľ vyčíslil škody na 5-tisíc eur, uchránené hodnoty predstavujú približne 100-tisíc eur.

Zdroj: KR HaZZ v Trnave