Požiar autoservisu na Vrbovskej ceste spôsobil škodu 75-tisíc eur

Včerajší zásah hasičov pri požiari na Vrbovskej ceste komplikovalo silné zadymenie aj nebezpečná montážna jama. Zhorela kancelária, ale našťastie nikto nebol zranený.

Požiar autoservisu na Vrbovskej ceste ohlásili piešťanským hasičom v pondelok hodinu pred polnocou. Išlo o priestory garáže. „Hasiči zasahovali s ochranou dýchacích ciest. Zásah komplikovalo okrem silného zadymenia a sálavého tepla aj neusporiadanosť vybavenia garáže, nezabezpečená montážna jama.  Požiar bol likvidovaný za pomoci vody a ťažkej peny. Na odvetranie priestoru bol použitý pretlakový ventilátor,“ informoval Martin Krajčovič z Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Trnave

Podľa jeho slov zhorela kancelária autoservisu. Vplyvom vysokej sálavej teploty došlo k poškodeniu vybavenia autoservisu a zaparkovaného osobného motorového vozidla Opel.

Na mieste zasahovali hasiči z Piešťan, Hlohovca, Trnavy a členovia dobrovoľného hasičského zboru obce Vrbové a Moravany nad Váhom. Spolu bolo na zásah nasadených 19 hasičov a 7 kusov hasičskej techniky. Príčina vzniku požiaru je v štádiu zisťovania.

Škoda na majetku bola predbežne stanovená na 75.000,- €. Príčina vzniku požiaru je v štádiu zisťovania.

Zdroj: HaZZ Trnava