Potvrdené: Cieľom cyklistických pretekov Okolo Slovenska budú Piešťany

Cyklisti prejdú 807 kilometrov cez 126 miest a obcí. Medzinárodné podujatie poprvýkrát vyvrcholí v Piešťanoch, kde sa uskutoční niekoľko sprievodných podujatí.

Preteky začnú 7. júna večerným prológom v uliciach Banskej Bystrice. O 20.30 h vyštartuje prvý pretekár na 1 100 metrov dlhú trať so štartom aj cieľom na Námestí SNP. Na druhý deň je pripravený 45,6-kilometrový zvlnený okruh v Banskej Bystrici a jej okolí, ktorý cyklisti absolvujú trikrát.

Nasledovať bude prvá z dvojice náročných etáp zo srdca stredného Slovenska do Vysokých Tatier – Štrbského Plesa, kde si na svoje prídu vrchári. V piatok prídu na rad ďalšie štyri horské prémie v západnej časti Vysokých Tatier a na Orave.

Ak ostanú rozdiely malé, šanca pre odvážlivcov príde aj vo 4. etape do Bojníc, pred ktorými čaká Fačkovské sedlo. Preteky vyvrcholia v nedeľu 12. júna dojazdom v Piešťanoch.

„Verím, že trasa je zostavená zaujímavo. Dodržali sme plány, že sa budeme snažiť prechádzať cez viacero kúpeľných miest. Máme tam Sliač, Brusno, Malý Smokovec, Štrbské Pleso, Rajecké Teplice, Bojnice i symbol nášho kúpeľníctva Piešťany a viaceré ďalšie. Na trase máme aj akvaparky a ďalšie turistické atrakcie,“ uviedol generálny riaditeľ pretekov Peter Privara.

Podľa jeho slov sa organizátori snažili, aby boli preteky selektívne, aj s ľahšími a ťažšími etapami. V Banskej Bystrici a v Piešťanoch sa cieľom bude prechádzať až trikrát, aby si mohli všetci pretekári dojazd naštudovať.

Pre fanúšikov bude pripravený aj sprievodný program.V každom cieľovom meste má mať koncert Samuel Tomeček a vystupovať cyklotrialista Ján Kočiš so svojou show. Diváci uvidia aj krasojazdu vicemajsterky sveta Nicole Frýbortovej.

V nedeľu 12. júna dopoludnia sa v Piešťanoch uskutoční aj čoraz populárnejšie podujatie Energia na kolesách, ktoré je určené pre širokú verejnosť.

Zdroj: okoloslovenska.com