Poslanci odobrili výstavbu hádzanárskej haly na Mojmírovej ulici

V prípade schválenia finančných prostriedkov zo štátneho rozpočtu vyrastie v areáli Základnej školy na Mojmírovej ulici multifunkčná športová hala. Mesto dalo tomuto zámeru zelenú, v ďalšej fáze má prispieť pozemkom a po dokončení halu v spolupráci s hádzanárskym klubom aj prevádzkovať.

S realizáciou projektu Slovenského zväzu hádzanej (SZH) dnes väčšina poslancov súhlasila napriek tomu, že podrobnosti zatiaľ nie sú známe. Hádzanári si želajú postavenie dvojhaly, ktorá pokryje potreby všetkých športových klubov pôsobiacich v Piešťanoch.

Prísľub financovania podobných projektov vo viacerých mestách má SZH od ministerstva školstva, definitívne rozhodnutia urobí vláda v druhej polovici tohto roka.

Príprava projektu, verejné obstarávanie a samotná realizácia by mali trvať minimálne 18 mesiacov.

S veľkou pravdepodobnosťou bude musieť hale a priľahlému parkovisku ustúpiť antukový bežecký ovál a ihrisko v areáli školy.

Aj preto so zámerom nesúhlasila Adriana Drahovská, ostatní prítomní poslanci boli za. Podľa Tomáša Hudoviča je možné nájsť kompromis a ovál zachovať. Peter Jančovič pripomenul, že atlétom chýba najmä bežecká dráha s tartanovým povrchom.

Hádzanárom umiestnenie vyhovuje. Mesto uvažovalo aj o ďalších lokalitách – areáloch základných škôl na Brezovej ulici a na Ulici F. E. Scherera. Mojmírovu poslanci vybrali najmä z dôvodu lepšej dopravnej dostupnosti. O prípadnej výstavbe na voľných pozemkoch Trnavského samosprávneho kraja nediskutovali.

„Plánujeme využitie v spolupráci so školou. Žiaci by halu využívali dopoludnia a potom by nastúpili športovci,“ povedal Peter Palec z Mestského hádzanárskeho klubu Piešťany (MHK). Dodal, že v ideálnom prípade bude hala dvojihrisková, ale to závisí od objemu finančných prostriedkov získaných od štátu.

Hala má v každom prípade vyhovovať aj potrebám najvyššej hádzanárskej súťaže. Muži MHK Piešťany aktuálne hrajú baráž o extraligu, postup však môže zmariť nedostatok finančných prostriedkov.

Text: Martin Palkovič Ilustr. foto: Marek Bučko