Poslanca Jána Jánošíka nahradí Petr Veverka

Po prekvapivom odovzdaní mandátu poslanca Jána Jánošíka sa stane novým členom mestského zastupiteľstva Petr Veverka. Obaja kandidovali pod hlavičkou iniciatívy Spoločne pre Piešťany.

Poslanecký sľub by mal Petr Veverka zložiť na najbližšom zasadnutí mestského zastupiteľstva, ktoré je naplánované na koniec septembra.

„Od svojho pôsobenia v zastupiteľstve si sľubujem dobrú spoluprácu s vedením mesta a tímom všetkých poslancov, s cieľom plniť môj volebný program,“ povedal budúci poslanec po dnešnom stretnutí s primátorom Milošom Tamajkom.

Okrem iného chce presadzovať námety seniorov a občianskych združení, ktoré budú prínosom pre kvalitu života v Piešťanoch. Do rozvoja mesta by rád zapojil podnikateľov. „Aj keď nie je veľa peňazí, niektoré veci sa dajú spraviť aj cestou dobrovoľníctva.“

Petr Veverka bol po po komunálnych voľbách druhým náhradníkom v prvom volebnom obvode, kde získal 885 platných hlasov. Ide už o druhú zmenu v zložení mestského zastupiteľstva. Mandátu sa vo februári vzdala Eva Wernerová. Nahradil ju Marián Urbánek.

Text: Martin Palkovič Zdroj: piestany.sk