Pomoc so záchranou letiska sľubuje Boris Kollár

Stranícky šéf viceprimátora Michala Hyneka povedal, že tému piešťanského letiska zaradí na pondelkové rokovanie parlamentného výboru, ktorému predsedá. Na otázky poslancov by tam mal odpovedať minister dopravy Árpád Érsek.

Prísľub, že o hroziacej likvidácií letiskovej spoločnosti sa bude hovoriť na pôde parlamentu, dal na včerajšom stretnutí s občanmi opozičný poslanec Boris Kollár. Diskusiu v knižnici zorganizoval viceprimátor Michal Hynek, – člen politického hnutia Sme rodina.

Boris Kollár je predsedom Výboru NR SR pre verejnú správu a regionálny rozvoj, ktorého rokovanie ja naplánované na pondelok 21. novembra. „Určite tam bude niekto z ministerstva dopravy, pravdepodobne to bude minister. Ja to zaradím ako jeden bod programu a budem sa ho na to pýtať,“ prisľúbil opozičný poslanec.

Viceprimátora a zástupcov Seniorského parlamentu požiadal o podklady k tejto téme. Bude medzi nimi aj petícia, ktorú za pár dní podpísali stovky ľudí.

Na včerajšej diskusii s Borisom Kollárom informoval predseda Seniorského parlamentu Štefan Škulec o stretnutí s predsedom Trnavského samosprávneho kraja Tiborom Mikušom.

„Veľmi konzistentne a s hlbokou odbornou znalosťou nám vysvetlil celú kauzu od minulosti až doteraz. Hovorili sme aj o tom, čo ďalej a pán župan sa priznal, že je veľmi skeptický. Hľadajú sa nejaké riešenia, ale rozhodnutie je v rukách akcionárov,“ povedal Štefan Škulec. Podľa neho bude na mimoriadnom zasadnutí valného zhromaždenia dôležitý postoj štátu.

Ministerstvo dopravy je rovnako ako piešťanská radnica minoritným akcionárom. Väčšinu akcií (60 %), má Trnavský samosprávny kraj.

Spolu so zástupcami Seniorského parlamentu sa s Tiborom Mikušom stretol aj viceprimátor Tomáš Hudcovič: „Pridal som sa k nim, aby som bol informovaný o situácii. Oficiálne som tam nebol ako zástupca mesta. Pán Mikuš zopakoval, že na ťahu je Mesto Piešťany, že Trnavský samosprávny kraj spravil všetky kroky, ktoré k záchrane letiska spraviť mohol.“

Podľa zainteresovaných budú teraz dôležité práve rokovania medzi akcionármi. Spoločnosť Letisko Piešťany môže byť zachovaný iba po ich vzájomnej dohode. Mimoriadne valné zhromaždenie sa uskutoční už 29. novembra.

Text a foto: Martin Palkovič