Polovica zdieľaných bicyklov je akutálne mimo prevádzky

Užívatelia sa stále nenaučili vracať bicykle späť do stojanov. Stiahnutie polovice z nich z prevádzky však spôsobila aj porucha, ktorú musí odstrániť dodávateľ.

Vo štvrtok 1. augusta poskytla obyvateľom a návštevníkom Piešťan spoločnosť Magna Energia 24 bicyklov. Dnes majú k dispozícii menej než polovicu.

„Predpokladáme, že v piatok budú vrátené na víkendové používanie. Ožije aj číslo 5,“ informoval Martin Ondko, zástupca prevádzkovateľa naivného bikesharingu Piešťanské užitočné koleso.

Bicykel číslo 5 „neprežil“ víkendovú nočnú jazdu a s viacerými poškodeniami skončil v priekope v Moravanoch nad Váhom.

„Znížený výskyt bicyklov v uliciach Piešťan je spôsobený nielen nevrátením bicyklov do stojanov, ale aj technickou chybou na malých bicykloch, ktorú musí dodávateľ odstrániť. Pre kompletnú opravu potrebujeme s obehu stiahnuť ešte malé bicykle č. 16 a č. 19. Ak by ste ich stretli, uvítame ak ich doručíte do opravovne WELLO na Ulici Dominika Tatarku, alebo do priestorov reštaurácie La Musica.  Aj umiestnenie v stojane pomôže,“ dodal M. Ondko.

Podľa pravidiel naivného bikesharingu Piešťanské užitočné koleso by mal každý využívať požičaný bicykel najviac dve hodiny a potom ho vrátiť do jedného zo šiestich stojanov. Prevádzkovateľ sleduje pohyb bicyklov pomocou GPS. Stojany sú umiestnené na týchto stanoviskách:

1.) Fontána pri železničnej a autobusovej stanici

2.) Kolonáda

3.) tržnica na Nálepkovej ulici

4.) Krajinská cesta – nákupné centrum sídliska Juh

5.) Lodenica

6.) Magna Gallery na Teplickej ulici

Text a foto: Martin Palkovič