Podchod pod Krajinským mostom je dočasne uzatvorený

Chodci a cyklisti musia prejsť cez cestu. Podchod pod Krajinským mostom uzatvorili v súvislosti s rekonštrukciou lávky. Sprístupnenie jej prvej časti, ktorá by skrátila cestu cez Kúpeľný ostrov, mešká.

V súvislosti s rekonštrukciu lávky pri Krajinskom moste nemôžu chodci a cyklisti dočasne používať podchod, ale na druhú stranu musia prejsť cez cestu, na ktorej je vyznačený priechod pre chodcov. Informovala o tom spoločnosť Lumiza, ktorá lávku opravuje a na svojej web stránke to oznámila aj radnica.

Kratšia časť lávky prechádzajúca nad Obtokovým ramenom Váhu mala začať slúžiť už na prelome septembra a októbra. Kvôli problémom s dodávkou materiálu je zatiaľ termín jej sprístupnenia pre verejnosť neznámy. Koncom minulého týždňa sa na stavbe uskutočnil kontrolný deň, zúčastnili sa ho aj primátor Piešťan a viacerí mestskí poslanci.

„Postupne sa dokončuje kratšia časť lávky. Boli vymenené nosné prvky ktoré boli úplne hrdzavé. Práve sa upravujú a renovujú panely na prechod chodcov a cyklistov. Je namontovaný ťahokov z vonkajšej strany a pripravuje sa jeho inštalácia z vnútornej strany. Všetky časti majú v kratšej časti lávky vysokoúčinný ochranný náter. Nasleduje inštalácia vnútorného osvetlenia lávky,“ informoval o prebiehajúcich prácach na kratšej časti primátor Peter Jančovič prostredníctvom facebooku.

Lávka je uzatvorená od 28. novembra 2019. Rekonštrukcia začala koncom júla, jej cena je 608-tisíc eur. Prispejú na ňu aj firmy, ktoré vlastnia siete vedúce pod lávkou – Trnavská vodárenská spoločnosť, Slovenský plynárenský priemysel a Slovak Telekom. Dohromady by mali pokryť takmer polovicu nákladov. Sumou 200-tisíc eur pomôže piešťanskej radnici Trnavský samosprávny kraj. Rozhodli o tom župní poslanci na septembrovom zastupiteľstve.

Text: Martin Palkovič Grafika: Lumiza