Pod náporom snehu spadli stromy na Havrane i pri Prašníku

AKTUALIZOVANÉ (9. decembra o 16.00 h): Popoludní sa dopravná situácia v okrese Piešťany v súvislosti s hustým snežením zhoršila. Polícia informuje, že na horskom priechode Havran sú spadnuté stromy, uzavretá je cesta medzi Vrbovým a Prašníkom.

Vodiči, ktorí smerujú z Piešťan do Topoľčian cez horský priechod Havran musia počítať so zdržaním. „Na Topoľčianskej ceste a v stúpaní na Havran rátajte s odstavenými kamiónmi. Berte ohľad pri otáčaní kamiónov,“ upozornila okolo poludnia obec Banka prostredníctvom svojho facebookového profilu.

Popoludní už Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Trnave informovalo, že dopravná situácia v okrese Piešťany sa zhoršila. Kvôli spadnutým stromom, ktoré odstraňujú hasiči, je horský priechod Havran čiastočne uzatvorený. Kvôli spadnutému stromu je neprejazdná aj cesta mestom Vrbové a obcou Prašník.

⚠️ Upozornenie
Na Havrane hasiči pília popadané stromy, premávka stojí a na Topoľčianskej ceste sa tvoria rozsiahle kolóny.

Posted by Obec Banka on Thursday, December 9, 2021

„Podľa predpovede SHMÚ má počas celého dňa, v celom našom kraji, výdatne snežiť. Nezabúdajte preto na cestách prispôsobiť jazdu stavu vozovky, buďte opatrní a ohľaduplní voči ostatným. Pred jazdou sa obrňte trpezlivosťou. Cestu si plánujte s dostatočným časovým predstihom, aby ste sa nedostali do časovej tiesne a zbytočne nevyvolávali kolízne situácie,“ uviedla Zlatica Antalová, hovorkyňa KR PZ v Trnave.

Dodala, že podľa predpovede SHMÚ má počas celého dňa, v celom Trnavskom kraji, výdatne snežiť: „Nezabúdajte preto na cestách prispôsobiť jazdu stavu vozovky, buďte opatrní a ohľaduplní voči ostatným. Pred jazdou sa obrňte trpezlivosťou. Cestu si plánujte s dostatočným časovým predstihom, aby ste sa nedostali do časovej tiesne a zbytočne nevyvolávali kolízne situácie.“

DOPRAVNÁ SITUÁCIA V NAŠOM KRAJI 🌨❄️

⚠️ AKTUALIZÁCIA 15:50 ⚠️
PODMIENKY NA CESTÁCH SA ZHORŠUJÚ

Kritická situácia…

Posted by Polícia SR – Trnavský kraj on Thursday, December 9, 2021

Text: Martin Palkovič
Foto: FB/Polícia SR – Trnavský kraj