Po overenej trase Záhreb – Piešťany prichádza do Čajok Chorvátka Ana Mandić

Treťou posilou Piešťanských Čajok pre sezónu 2022/2023 sa stala chorvátska reprezentantka Ana Mandić, ktorá prichádza vystužiť podkošový priestor úradujúcich majsteriek Slovenska na pozícii číslo 4.

Pre 21-ročnú Chorvátku pôjde o prvý zahraničný angažmán. Doposiaľ pôsobila vo svojej rodnej krajine v drese svojho materského ZKK Zadar (2016 – 2019) a v posledných sezónach ZKK Medveščak Záhreb (2019 – 2022). V minulom súťažnom ročníku bola 185 centimertov vysoká Chorvátka najlepšou hráčkou svojho tímu, keď v 22 zápasoch nastrieľala v priemere 14 bodov a získala 10 doskokov. Talentovaná Chorvátka reprezentovala svoju krajinu vo všetkých mládežníckych kategóriách a aktuálne patrí do širšieho výberu ženskej reprezentácie.

Po vydarenej sezóne vo svojej domovine sa 185 centimetrov vysoká Chorvátka rozhodla, že nastal čas posunúť sa za hranice a svoju profesionálnu kariéru bude ďalej rozvíjať v drese Piešťanských Čajok. „Piešťany boli mojou prvou voľbou a to z viacerých dôvodov. Počula som samú chválu na ľudí v klube, zázemie a takisto aj skvelých fanúšikov. Vnímam ho ako úspešný a ambiciózny klub, ktorý je veľmi dobre organizovaný. Pôsobenie v Piešťanoch beriem aj ako skvelú príležitosť pre osobný rozvoj a taktiež moje prvé predstavenie na medzinárodnej klubovej scéne. Urobím všetko preto, aby som do klubu zapadla a bola prínosom. Verím, že nás čaká úspešná sezóna, v ktorej by bolo skvelé obhájiť titul a kvalitne sa prezentovať v Eurocupe,“ povedala po podpise zmluvy Ana Mandić.

S angažovaním mladej Chorvátky majú v Čajkách aj nedávne skúsenosti s Mateou Tadić. Tá tiež prichádzala do Piešťan z Medveščaku Záhreb a za tri sezóny sa tu vypracovala na oporu a kapitánku, ktorá priviedla tím k historickému majstrovskému titulu. Podobné predpoklady na progres vidia v Piešťanoch aj u Any Mandić.

„Ana je mladá chorvátska reprezentantka a pôjde o jej prvé pôsobenie za hranicami svojej rodnej krajiny. Určite bude potrebovať chvíľku čas na adaptáciu, ale vidíme v nej veľký potenciál a veríme, že pre nás bude platnou posilou,“ povedala k novej posile generálna manažérka Bronislava Borovičková, ktorú doplnil hlavný tréner Čajok Peter Jankovič.

„Máme na Anu veľmi dobré referencie, prichádza k nám prioritne na podkošovú pozíciu 4, ale môže alterovať aj na krídle. Vidíme v nej perspektívu, bezpochyby ide o talentovanú hráčku, ktorá už teraz patrí do chorvátskej reprezentácie. Chceme ju zapracovať čo najskôr do nášho systému a veríme, že bude čím skôr plnohodnotná hráčka, ktorá nám pomôže v ťažkých zápasoch.“

Rodáčka z prímorského Zadaru sa už aktuálne pripravuje s tímom úradujúcich majsteriek Slovenska a v Piešťanoch bude obliekať dres s číslom 21.

Text a foto: piestanskecajky.sk