Po hrozivej nehode pred školou zostali dvaja zranení

Stredne veľké SÚV prerazilo zábradlie a skončilo v plote hneď vedľa vchodu do Základnej školy na Holubyho ulici. Pri nehode utrpeli zranenia manželia idúci po chodníku.

Podľa predbežnej lekárskej správy utrpela žena ťažké zranenia s dobou liečenia asi šesť mesiacov, jej manžel je poranený stredne ťažko. Rýchla záchranná pomoc ich oboch previezla do nemocnice.

V aute značky Mercedes GL sedel 77-ročný vodič. Príčinu nehody ešte vyšetruje polícia. Podľa svedkov išlo o vozidlo s automatickou prevodovkou, šofér si údajne mohol pomýliť brzdu s plynom. Najprv narazil do iného vozidla, potom nabral zábradlie a chodcov. Nezastavila ho ani pravá strana plota pri vstupe do školy a skončil v plote oproti.

„Polícia bola privolaná dnes poobede k dopravnej nehode na ulici Holubyho v Piešťanoch. Vodič Mercedesu nezvládol riadenie a s autom narazil do zábradlia pri základnej škole. Pri nehode sa zranili dvaja hluchonemí chodci, 50-ročná žena a o 6 rokov starší muž,“ informovala krajská policajná hovorkyňa Mária Linkšová.

Dodala, že policajti zdokumentovali túto nehodu ako priestupok v doprave. „O uložení sankcie pre vodiča z Piešťan bude polícia rozhodovať v správnom konaní.“ Neskôr hovorkyňa informovala, že udalosť vyšetruje ako trestný čin ublíženia na zdraví z nedbanlivosti.

nehoda holubyho 4 nehoda holubyho 1 nehoda holubyho 2

Zdroj: Krajské riaditeľstvo Policajného zboru SR Trnava Foto: Martin Palkovič