Po Hargušovej skale organizuje Rezort Piešťany cyklovýlet na Veľkú Javorinu


Warning: Illegal string offset 'alt' in /data/6/1/614b7d31-fe80-4236-a239-9edf38a5930e/zpiestan.sk/web/wp-content/themes/zpiestan_2.0/page-templates/ads-top_article_banner.php on line 14

Warning: Illegal string offset 'caption' in /data/6/1/614b7d31-fe80-4236-a239-9edf38a5930e/zpiestan.sk/web/wp-content/themes/zpiestan_2.0/page-templates/ads-top_article_banner.php on line 15

Warning: Illegal string offset 'sizes' in /data/6/1/614b7d31-fe80-4236-a239-9edf38a5930e/zpiestan.sk/web/wp-content/themes/zpiestan_2.0/page-templates/ads-top_article_banner.php on line 16

Warning: Illegal string offset 'large' in /data/6/1/614b7d31-fe80-4236-a239-9edf38a5930e/zpiestan.sk/web/wp-content/themes/zpiestan_2.0/page-templates/ads-top_article_banner.php on line 16
8
Inzercia

Oblastná organizácia cestovného ruchu pripravila pre cyklistov a peších turistov náučný výlet na Hargušovu skalu. Všetci zúčastnení mali možnosť spoznať legendu o statočnom Jarošovi v podaní miestneho historika a navštíviť zabudnutý skalový útvar ukrytý v lesoch Považského inovca nad Modrovou.

Trasa bola počas dvoch týždňov vyznačená a každý si ju mohol prejsť na bicykli alebo peši. V cieli organizátori umiestnili zošit, do ktorého sa účastníci mohli podpísať a nechať v ňom odkaz. (Najlepšie príspevky nájdete nižšie.)

Vzhľadom na pozitívne ohlasy od účastníkov pripravuje Rezort Piešťany ďalší cyklovýlet. Tentoraz ide o spoločnú jazdu na Veľkú Javorinu, kde sa uskutočnia populárne Slavnosti bratrství Čechů a Slováků.

Z Piešťan sa štartuje 25. júla o 10.00 h.  Stretnutie cyklistov je od 9:45 pred Kolonádnym mostom vedľa sochy barlolamača.

Dĺžka trasy: 89 km (45 km je vzdialenosť z Piešťan na Javorinu)

Prevýšenie: 739 m n.m.

Vhodné pre: MTB, Cross, Cestný bicykel


Odkazy od účastníkov výletu na Hargušovu skalu:

Jozef Dodo Havlík: ..táto skala je “magikuš” miesto zo svojou history ako aj veľa vecí v okolí nej, kto chce zbadá..som rád,že som k nej doputoval (podotýkam aj s bicyklom),napriek svojim kilečkám a stredne slabšej kondícii (zatiaľ) :) …Vrelo doporučujem..

Peter Benko: Bol som. Je vyznačené. Výlet je fajn, stromy vytvárajú úseky s príjemným tieňom. Skala pôsobí v objatí zelene mohutne. Stojí to za výlet na kolesi. Aj fotoaparát sa uživí. Moc neotáľajte, značenie je dočasné.

Starosta obce Modrová: Som prišiel pri príležitosti značkovania chodníka na Hargušovu skalu. Nápad vznikol v hlavách milovníkov prírody, pohybu na čerstvom vzduchu.

Petro: Tak túto povesť som nadiktoval pani spisovateľke o mládencovi Hargušovi, dnes som tu prišiel a zaspomínal na detstvo.

Vlado Božík so synom Petrom: Výborná trasa, výborné počasie, čo viacej dodať. Super strávený čas v prírode.

Miloš K.: Vďaka nadšencom, bez ktorých by som toto miesto nespoznal

Martin a Lucia: Dnes zamračené, občasné prehánky, ukryl nás posed po ceste. Jaskyniar Trnava – Martin, začína lutovať že nezobral čelovku. Vraj by to chcelo prieskum. Ja uznávam, pekné miesto na oddych, dobrý cieľ. Skvele vymyslená otvorená akcia. Vďaka sociálnym sieťam, internetu, Rezortu, starostom, vymýšľateľovi, prieskumu…

Matúš: Super spôsom ako si po Topfeste vyčistiť hlavu

Jano a Martin: Ďakujeme za perfektný nápad na výlet po stopách zabudnutých miest v Inovci. Pozdravujeme kolegov z Bohuníc. 

Jozef M. a Peter K.: Dnes sme tu prví, pekná skala, bez značenia by sme ju ťažko hladali, bolo by dobré spraviť oficiálne turistické značenie. S bicyklami v dnešnom teple pre dôchodcov náročnejšie, ale pekný tip na výlet.

Stano Py: Zaujímavý prírodný útvar, myslel som si že P. Inovec dobre poznám a aj hľa. Vďaka vymýšlateľovi.

Stano a Paľo: Po náročnej muchavej ceste ktoré nás sprevádzali sme dorazili na krásne miesto. 


Zdroj: Rezort Piešťany

Inzercia