Po čelnej zrážke bola uzatvorená cesta medzi Piešťanmi a Hornou Stredou

Podľa informácií od polície prešla dnes ráno vodička osobného auta na ceste z Piešťan do Hornej Stredy do protismeru, kde sa jej auto zrazilo s dodávkou. V dôsledku dopravnej nehody boli zranené dve osoby, cestu sprejazdnili o 11.30 h.

„42-ročná vodička Renaultu Cango z obce Nižná z nezistených príčin  prešla do protismeru. V dôsledku toho došlo k zrážke s oproti idúcim autom Fiat Ducato, napriek tomu, že jeho 45-ročný vodič z Ducového sa snažil zrážke zabrániť,“ uviedla hovorkyňa polície Martina Kredatusová.

Dychová skúška na alkohol bola u vodiča Fiatu negatívna, vodičke Renaultu bola na vylúčenie požitia návykových látok odobratá krv. Obaja vodiči utrpeli pri nehode ľahké zranenia.

Pre nehodu bola do 11.30 h v úseku uzatvorená cesta v oboch smeroch, pričom polícia riadila premávku a  vykonávala odklon dopravy.

„Polícia pripomína vodičom, že sú povinní plne sa venovať vedeniu vozidla a sledovať situáciu v cestnej premávke. Odvrátenie pozornosti hoci na okamih môže byť životu nebezpečné pre všetkých účastníkov cestnej premávky. Odporúčame preto za volantom stopercentnú koncentráciu,“ dodala hovorkyňa polície.

„Jednu osobu hasiči vyslobodili pomocou hydraulického vyslobodzovacieho zariadenia. Zraneným osobám poskytli predlekársku prvú pomoc a odovzdali ich do starostlivosti záchrannej zdravotnej služby,“ informovala o tom hovorkyňa hasičov Júlia Kedrová.

Na mieste zasahovali hasiči z Piešťan, ktorí na havarovaných vozidlách vykonali protipožiarne opatrenia a uniknuté prevádzkové kvapaliny zasypali sorpčnou látkou.

„Po zdokumentovaní nehody políciou boli vozidlá odstránené z vozovky,“ uzavrela hovorkyňa hasičov.

Zdroj: KR PZ Trnava / KR HaZZ Trnava Ilustr. foto: archív