Plavci ŠPK Kúpele Piešťany získali na majstrovstvách Slovenska 28 medailí

Vrchol domácej zimnej plaveckej sezóny sa uskutočnil od piatku 10. do nedele 12. decembra 2021 v šamorínskom športovom centre x-bionic® sphere. Majstrovstvá Slovenska seniorov a juniorov v plávaní sa konali v ťažkom období, kedy v spoločnosti plavcov i neplavcov rezonujú opatrenia na potlačenie pandémie nákazou covid-19.

Plavcom zobrala situácia to najdôležitejšie a to sú bazény na prípravu. V tejto bezútešnej situácii sa v Šamoríne stretlo 277 plavcov zo 41 klubov Slovenska aby si porovnali výkonnosť, niektorí po tréningu napr. v zahraničí, niektorí s menšími a ďalší s veľkými tréningovými restami. Plavcom ŠPK Kúpele Piešťany sa podarilo obstáť veľmi dobre, keď vybojovali 28 medailí, z toho 8 zlatých s titulom majster Slovenska.

Najúspešnejšou zberateľkou medailových úspechov bola 16-ročná Olívia Ana Šprláková – Zmorová, ktorú dekorovali na stupni víťazov celkom jedenásťkrát a vybojovala si päť majstrovských titulov starších junioriek a jeden na 400 v.sp. v kategórii Open. Medzi ženami multi-medailistkami bola na tretej priečke v počte medailí.

Medzi chlapcami si vybojoval dva tituly majstra starších juniorov Filip Lányi. Ostatných šesť strieborných a dvoch bronzových kovov mu bolo len slabou náplasťou na sľubne rozbehnutú jesenno- zimnú časť sezóny prerušenú mesačným výpadkom v príprave. Možno nabudúce.

Lukáš Kunic potvrdil svoju príslušnosť k slovenskej vytrvaleckej špičke ziskom dvoch strieborných a dvoch bronzových umiestnení na stredných a dlhých tratiach. Behom posledného roka sa na medailových stupňoch veľmi pekne udomácnil. Veronika Luciaková podala bojovné výkony a dva razy sa postavila na bronzový stupienok za 200 motýlik a 800 v.sp.. Medailový záťah plavcov Kúpeľov obohatila aj mladšia juniorka Katarína Lopatková svojím strieborným umiestnením na 1500 v.sp..

Všetkým naším medailistom gratulujeme a aj ostatným prajeme v roku 2022 čo najviac pekných tréningových dní v BAZÉNOCH.

Text: Radoslav Suchánek