Plavci ŠPK Kúpele Piešťany úspešní na štyroch podujatiach

Počas troch víkendov pred Veľkou nocou sa uskutočnilo množstvo plaveckých mítingov, na ktorých sa zúčastnili aj plavci ŠPK Kúpele Piešťany.

Prvým z nich bola Cena Popradu a Memoriál Filipa Lutza na ktorom súperilo 489 pretekárov z 58 klubov Maďarska, Poľska, Rakúska, Ukrajiny, Českej republiky a samozrejme domácej špičky. V Poprade nám z 22 mladých plavcov ŠPK Kúpele Piešťany urobil najväčšiu radosť Jakub Jánsky (na snímke vpravo) svojím víťazstvom na 400 PP a tretím miestom na 100 prsia v kategórii 14-ročných žiakov.

Ďalšími v poradí boli na Majstrovstvá západoslovenskej oblasti v Trenčíne 13. apríla pri účasti 17 klubov oblasti a 262 pretekárov. Tiež sa ich zúčastnilo 22 našich plavcov, ktorí vyplávali 30 medailí. O medailové umiestnenia sa postarali Čačík Rastislav, Filus Tomáš, Jánsky Jakub, Stanček Mário, Švec Oliver, Tapušík Patrik, Vass Maxim, Buková Rebeka, Ertlová Natália, Holíková Patrícia, Lopatková Katarína, Luciaková Veronika, Miháliková Emma, Mosná Michaela a Rössler Viktoria.

V zahraničí na reprezentačných štartoch úspešne reprezentovali Sára Niepelová na Swim Open v Štokholme, kde doplávala v B finále na 8 mieste v disciplíne 400 m PP časom 5:03.13.

Filip Lányi a Olívia Šprláková – Zmorová reprezentovali juniorov Slovenska na multi stretnutí 12 krajín v rakúskom Grazi. Olívia Šprláková – Zmorová vo svojej hlavnej disciplíne 400 K časom 4:30,18 splnila limit pre štart na EYOF v azerbajdžanskom Baku.

Tešíme sa a prajeme našim reprezentantom veľa úspechov.

Text: Radoslav Suchánek Foto: SPF