Plavci ŠPK Kúpele Piešťany tretí v Slovenskom pohári družstiev

Plavcom ŠPK Kúpele sa v tímovej súťaži, po niekoľkých rokoch tesne za pódiovým umiestnenímň podarilo v tomto roku vybojovať bronzový stupienok pre tretie najsilnejšie plavecké družstvo na Slovensku. Do súťaže sa zapojilo počas uplynulého roku 66 klubov a oddielov.

Slovenský pohár družstiev je dlhodobou, 6-kolovou súťažou klubov a oddielov plávania, ktorá sa odohráva 4-krát na 50 m bazéne a 2-krát na 25 m bazéne.

Podujatia, na ktorých sa odohrali súťaže Slovenského pohára družstiev v plávaní 2018 sú VC Trnavy, VC Slovenska v Bratislave, Jarná cena Žiliny, Cena Popradu a memoriál Filipa Lutza, Orca Cup v Bratislave a Slovakia Swimming Cup v Trenčíne.

Do hodnotenia súťaže sa započítava najlepší pretekár klubu v každej disciplíne na každom podujatí.

Celkové vyhodnotenie súťaže sa vypočítava až po poslednom podujatí, ktorým bol Slovakia Swimming Cup v Trenčíne, o ktorom sme informovali 7. novembra.

Za ŠPK Kúpele Piešťany v uplynulom ročníku bodovali pretekári Niepelová Sára, Buková Rebeka, Šprláková – Zmorová Olívia Ana, Bogárová Zora, Šišková Dominika, Paulíková Lenka, Drahovská Lýdia, Lányi Filip, Vass Maxim, Ilončiak Gabriel, Jánsky Jakub, Škodný Michal , Holík Dávid, Kondrc Timotej, Švec Oliver a Tapušík Patrik .

Považujeme tento výsledok za veľký úspech plávania v Piešťanoch, lebo naši súperi disponujú lepšími bazénovými možnosťami na prípravu ako naši pretekári.

Text a foto: Radoslav Suchánek