Plavci sa obávali, že zostanú na suchu. Mesto dalo na bazén 50-tisíc eur

Na kritickú situáciu sa zástupcovia plaveckých klubov rozhodli poslancov upozorniť transparentami. Podľa niektorých predstaviteľov mesta sú Piešťany najbližšie k výstavbe novej plavárne za posledné roky.

Hrozbu zatvorenia jediného krytého bazéna chce radnica oddialiť vstupom do občianskeho združenia Bazén Sĺňava. K schváleniu tohto bodu vyzval poslancov aj zástupca združenia Pavol Škodný. Požiadal ich aj o prevod mestského pozemku pri futbalovom štadióne na investora, ktorý deklaruje záujem o výstavbu novej plavárne.

Takáto zmluva by sa mala dostať na rokovanie zastupiteľstva v apríli, ale príprava a realizácia projektu môže trvať aj dva roky. Dovtedy majú plavci jedinú šancu ako „nezostať na suchu“ – je ňou bazén Sĺňava. Spoločnosť Sorea ho však plánuje zatvoriť a hotel prenajať Adeli Medical Center.

Plavcom preto môže pomôcť iba samospráva. Poslanci dnes schválili vstup Mesta Piešťany do občianskeho združenia aj úhradu členského vo výške 50-tisíc eur. Tieto peniaze sú určené na nájom bazéna do konca tohto roka.

plavci zastupko

„Na všetko ostatné si musíme zarobiť,“ hovorí Pavol Škodný s tým, že z komerčnej prevádzky bude potrebné platiť plavčíkov aj recepčnú. Na prevádzku je podľa predbežných odhadov treba ďalších 100-tisíc eur ročne.

Okrem mesta budú členmi občianskeho združenia po jeho registrácii aj Piešťanský plavecký klub a Športový plavecký klub Kúpele Piešťany. Zástupcami samosprávy v orgánoch tohto združenia sa statnú primátor Miloš Tamajka a poslanec Tomáš Hudcovič.

Dátum začiatku prevádzky bazéna v hoteli Sĺňava občianskym združením zatiaľ nie je známy. Podľa Pavla Škodného to bude závisieť od dohody s majiteľmi objektu.

Pozrite si časť príhovoru Pavla Škodného k poslancom, ktorý predniesol ešte na začiatku mestského zastupiteľstva:

Text a foto: Martin Palkovič