Plavci prišli s riešením, navrhujú postaviť krytú plaváreň

Obavy z prenájmu hotela Sĺňava prinútili zástupcov športových klubov konať. Situáciu pomáha riešiť aj držiteľka dvoch strieborných olympijských medailí Martina Moravcová.

Okrem fanúšikov hokeja dnes pred mestských poslancov predstúpili so svojimi požiadavkami aj plavci. Reprezentanti Piešťan v tomto športe sú už niekoľko rokov odkázaní na súkromný hotelový bazén a obávajú sa jeho zatvorenia. „Mohlo by nastať to, že plávanie v Piešťanoch skončí,“ povedal Pavol Škodný z ŠPK Kúpele Piešťany.

Prvou možnosťou je podľa jeho slov postavenie jednoduchej krytej plavárne, ktorá by bola prevádzkovaná mestom. „Zúčastňujem sa mnohých športových podujatí v plávaní a všade sú to mestské bazény alebo bazény patriace pod univerzity. Piešťany by si to zaslúžili.“

V riešení situácie sa angažuje Martina Moravcová, ktorá oslovila firmu Myrtha Pools. „Je to jeden z najväčších dodávateľov bazénovej techniky na svete, ktorý sa špecializuje na športové plavecké a vodnopólové bazény. V podstate všetky posledné olympiády boli vybavené touto spoločnosťou. Sú schopní postaviť aj mobilné bazény,“ pokračoval Pavol Škodný.

Náklady na 25 m dlhý bazén firma vyčíslila na 275-tisíc tisíc eur. Plavci prejavili záujem aj o menší, výučbový bazén a spolu s ním sú predbežné náklady 350-tisíc eur bez DPH. Nezahŕňajú však zastrešenie. Jeho cena je podľa odhadov približne rovnaká. Celkové náklady by sa preto mohli pohybovať v rozmedzí 700 až 900-tisíc eur.

Pozrite si vystúpenie zástupcu plavcov Milana Čambora na mestskom zastupiteľstve:

Text a ilustr. foto: Martin Palkovič

 

Inzercia