Plavci priniesli z Opavy 17 medailí

Reprezentanti ŠPK Kúpele Piešťany zaplávali svoje najlepšie osobné výkony. Medzinárodné plavecké preteky s účasťou vyše dvoch desiatok klubov z Českej republiky a Slovenska sa uskutočnili na prelome februára a marca v bazéne mestských kúpeľov Opava.

V Open kategórii žien sa najviac darilo Sáre Niepelovej, ktorá si vyplávala dve strieborné medaile na 200 motýlik, 100 prsia a tretie miesta obsadila na 100 voľný spôsob a 100 polohové preteky.

Lenka Paulíková bola taktiež medailová, keď stála na striebornom stupienku za 100 voľný spôsob a 100 znak.

V kategórii žiakov sa najlepšie umiestnil Richard Horyl so zlatom za 50 a 100 m kraul a striebrom na 50 m motýlik a 50 m prsia. To je dôkaz, že z neho rastie celkom všestranný pretekár.

Druhým najúspešnejším spomedzi 12-ročných bol Maxim Vass, ktorý vyhral na 50 m prsia a dva bronzy si vybojoval na 50 m voľný spôsob a 50 znak.

Medailovú bilanciu plavcov kúpeľov doplnili veľmi pekne plávajúci Filip Lányi – druhý na 50 m znak a Dávid Holík dvakrát tretí na 50 m voľný spôsob a 50 m prsia.

Ako vyplýva z textu, v poslednej disciplíne 50 m prsia sa plavcom z Piešťan medzi žiakmi darilo a obsadili prvé štyri miesta spomedzi 27 pretekárov v poradí Vass, Horyl, Holík a Lányi. Preteky boli vhodným spestrením zimnej prípravy piešťanských športovcov.

Prví traja na 50 m prsia. Zľava: Horyl, Vass a Holík

Prví traja na 50 m prsia. Zľava: Horyl, Vass a Holík

Text a foto: Radoslav Suchánek