Plávanie: Sára Niepelová splnila limit na majstrovstvá sveta

Sára Niepelová zahájila reprezentačnú sezónu na Svetovom pohári v Budapešti. Počas prvého októbrového víkendu úspešne reprezentovala Slovensko v troch disciplínach.

Na 400 m polohové preteky, kde skončila na 20. mieste časom 4:52,00. Týmto časom splnila účastnícky limit na decembrové Majstrovstvá sveta v Číne.

V disciplíne 800 m voľný spôsob zaplávala osobný rekord 9:00,09 a skončila na 13. mieste.

V disciplíne 200m motýlik časom 2:16,59 sa umiestnila na 21.priečke. Sáre k úspešnému vstupu do sezóny na svetovom fóre srdečne blahoželáme.

V sobotu 6.10.2018 sa v Leviciach na mestskom bazéne uskutočnilo Superfinále Slovenského Pohára v diaľkovom plávaní – Pohár primátora mesta Levice.

Z plavcov Kúpeľov Piešťany bojovali na 5 km trati Michal Škodný, Oliver Švec, Patrik Tapušík a Olívia Ana Šprláková – Zmorová. Olívia Ana vyhrala svoju kategóriu starších žiačok A na sobotnom superfinále a aj v celkovom hodnotení žiačok po piatich kolách pohára. Zaplávala veľmi kvalitný čas 1:03:32,10.
Patrik Tapušík si po piatich kolách Slovenského pohára v kategórii starších žiakov vyplával krásne tretie miesto.

Tešíme sa zo všetkých úspešných výsledkov našich diaľkových plavcov, ktorí vo všetkých štartoch zaplávali svoje najlepšie osobné výkony.

Text: Radoslav Suchánek