Plávanie: Piešťanci uspeli na dlhých tratiach

V nedeľu 8. novembra sa v Bratislave na Pasienkoch v krytom 50 metrovom bazéne uskutočnili majstrovstvá Slovenska v diaľkovom plávaní, na ktorých sa zúčastnilo aj osem plavcov Kúpeľov Piešťany.

Vyplávali spolu šesť medailí a stali sa spoločne s Orcou Bratislava najúspešnejším klubom majstrovstiev v počte získaných medailí.

Najviac sa darilo Sáre Niepelovej (na titulnej fotke vpravo), ktorá vybojovala dva majstrovské juniorské tituly. Dopoludnia na 3000 m a popoludní na 5000 m tratiach. Richard Horyl si vyplával titul majstra medzi mladšími žiakmi na 1000 m trati s 31 sekundovým predstihom.

Lenka Paulíková (na titulnej fotke vľavo) tiež obohatila bilanciu Piešťancov o dve medaily, striebrom na 3000 m trati a bronzom na 5000 m trati junioriek. Medzi mladšími žiakmi sme mali ešte bronzového Filipa Lányiho na 1000 m, ktorý svojim bojovným výkonom prispel do našej medailovej zbierky.

Okrem uvedených medailistov farby a česť Kúpeľov Piešťany ešte hájili Jakub Horský, Lýdia Drahovská, Martin Benka a Michal Škodný.

Majstrovstiev Slovenska sa zúčastnila asi stovka zväčša bazénových plavcov, ktorí sa neboja dlhých tratí. Hoci naši plavci nemajú vhodné podmienky na tréning diaľkového plávania, v nedeľu všetci príkladne bojovali a sme spoločne radi, že sa im aj v rýchlej bratislavskej vode darilo.

Richard Horyl (v strede), Filip Lányi (vpravo)

Richard Horyl (v strede), Filip Lányi (vpravo)

Text a foto: Radoslav Suchánek

Inzercia