Piešťany vyhrali cyklostanovište s verejnou pumpou

Stojany na 10 bicyklov doplnené o verejnú cyklopumpu získa v rámci tohtoročnej kampane Do práce na bicykli päť slovenských miest. Pri včerajšom žrebovaní sa šťastie usmialo aj na Piešťany. Radnica by teraz mala rozhodnúť, kam cyklostanovište umiestni.

„Aj tretí rok v rade tak Slovenská sporiteľňa pokračuje v zlepšovaní infraštruktúry pre cyklistov na Slovensku. Vďaka tejto podpore bude po tomto ročníku kampane nainštalovaných už 81 kvalitných „účkových“ cyklostojanov a 13 verejných cyklopúmp v 15 mestách. Idea spolupráce medzi lídrom bankového trhu a najväčšou kampaňou zameranou na udržateľnú mobilitu, ktorou bolo okrem iného aj zanechanie trvalej stopy v uliciach slovenských miest, sa tak po tretíkrát zhmotnila v typicky modrých cyklostanovištiach. Tie sú veľmi cenným doplnkom pre obyvateľov pohybujúcich sa po meste na bicykli,“ informovali organizátori kampane Do práce na bicykli.

Piešťany sú tento rok jednou z 18 samospráv, ktoré splnili základnú požiadavku – minimálne 100 zaregistrovaných obyvateľov, ktorí plánujú v septembri chodiť do práce na bicykli. Výhercami pre ročník 2020 sa stali Poprad, Bratislava, Martin, Levice a Piešťany.

Celkovo sa rozhodlo v septembri dochádzať do práce na bicykli vyše 5 300 ľudí z viac než 1 600 tímov a 84 samospráv.

„Paradoxom je, že práve opatrenia súvisiace s Covid-19 prispeli k značnému nárastu bicyklujúcich ľudí, a to nielen naprieč Európou, ale aj na Slovensku. Žiaľ, ukázalo sa, že v mestách chýba kvalitná infraštruktúra pre bezpečný pohyb na bicykli. Preto je potrebné viac ako kedykoľvek predtým poukázať na potrebu budovania infraštruktúry pre aktívne druhy dopravy – či už je to pešia chôdza, alebo práve bicykel,“ uviedla koordinátorka kampane Do práce na bicykli Andrea Štulajterová.

Text a ilutr. foto: Martin Palkovič Zdroj: nechajmeautodoma.eu