Piešťany už nabíjačku na elektromobily majú, radnica rokuje o ďalšej

Druhá „čerpacia stanica“ pre autá, ktoré na svoj pohon používajú elektrickú energiu, má v Piešťanoch pribudnúť do konca tohto roka. Aktuálne môžu majitelia elektromobilov „tankovať“ v Elektrárni Piešťany.

O rokovaniach so zástupcami spoločnosti Západoslovenská energetika informoval prednosta mestského úradu Eduard Strapatý: „Hľadá sa vhodné stanovište na verejných priestranstvách. V prípade dohody  je predpoklad, že vlastníci elektromobilov si už v tomto roku ‚natankujú‘ aj u nás.“

Piešťany by sa potom podľa jeho slov zaradili do siete miest s možnosťou doplnenia elektrickej energie pre elektromobily na hlavnom ťahu v rámci Slovenskej republiky: „Začiatok cesty budovania nabíjacích staníc v Piešťanoch je nevyhnutný trend budovania novej, modernej dopravnej infraštruktúry v meste.“

Majitelia elektromobilov však už v Piešťnoch jednu možnosť „tankovať“ majú. Nabíjačka je pre nich k dispozícii v Elektrárni Piešťany. Pre portál zpiešťan.sk to potvrdila jej riaditeľka Blanky Berkyová.

Nabíjanie podľa jej slov stojí 2 eurá a treba sa ohlásiť vopred, aby bola otvorená vstupná brána do areálu Elektrárne. Túto službu zatiaľ využíva jeden majiteľ elektromobilu.

DOPLNENÉ 23. marca o 20.30 h: Ako nás upozornil čitateľ, v Piešťanoch je nabíjačka pre elektromobily aj na parkovisku nákupného centra Aupark. Prevádzkuje ju spoločnosť Greenway a elektrické auto dokáže nabiť zhruba za 20 minút.

Text a ilustr. foto: Martin Palkovič