Piešťany sú v covid automate zelené, Kúpalisko Eva funguje bez obmedzení

Od pondelka 5. júla má väčšina slovenských okresov v covid automate zelenú farbu, sú medzi nimi aj Piešťany. Znamená to napríklad uvoľnenie opatrení na kúpaliskách.

„Situácia sa však zhoršuje vo viacerých európskych krajinách v súvislosti so šírením delta variantu. Preto vás prosíme, aby ste dôsledne dodržiavali stále platné opatrenia, v interiéroch čo najviac vetrali a najmä, prihláste na očkovanie seba a vašich starších príbuzných,“ vyzýva Ministerstvo zdravotníctva SR.

V zelených okresoch sú hromadné podujatia povolené s kapacitou na sedenie do 75% a kapacitou na státie do 50% (interiér max. 500 osôb, exteriér max. 1000 osôb). Rúška v interiéroch sú aj naďalej povinné, a to na hromadných podujatiach i v exteriéri.

Limitovaný počet zákazníkov je v interiéroch reštaurácií, obchodné centrá i vonkajšie kúpaliská už fungujú bez obmedzení. Na svojej web stránke o tom informuje aj Kúpalisko Eva, ktoré ešte počas predchádzajúceho týždňa mohlo byť naplnené iba na polovicu svojej maximálnej kapacity. To je dobrá správa pre každého, kto bude hľadať v horúcich letných dňoch osvieženie pri bazéne.

„Od 5.7.21 sme v zelenom pásme znamená to vstup na bazén bez obmedzenia,“ informuje cez svoju facebookovú stránku Plavecký bazén Piešťany, ktorý nájdete v bývalom hoteli Sĺňava (dnes Adeli Medical Center). Rezervácie na plávanie v jedinom krytom plaveckom bazéne v Piešťanoch už nie sú nutné.

Prevádzka wellness, aquaparkov a kúpeľov je aj v zelených okresoch povolená s dodržaním podmienky maximálne 50% kapacity na jeden sektor alebo maximálne 1000 návštevníkov. Potrebný tam je negatívny antigénový test, nie starší ako 24 hodín, alebo RT-PCR/LAMP test nie starší ako 72 hodín, nepotrebujú ho deti do 10 rokov. Testy je možné nahradiť potvrdením o ukončenom očkovaní proti covid-19.

Verejnosti sú prístupné bazény niektorých piešťanských ubytovacích zariadení. Pred ich návštevou je dobré sa telefonicky informovať, aké pravidlá je nutné dodržať – hotel Granit (033 79 83 111), hotel Magnólia (033 32 43 122), penzión Diana (033 77 44 200), hotel Korekt (0903 715 811).

Od 5.7.21 sme v zelenom pásme znamená vstup na bazen bez obmedzenia.

Posted by Plavecký bazen Piešťany on Thursday, July 1, 2021

 

Text a ilustr. foto: Martin Palkovič