Piešťany sú počas nasledujúcich týždňov plné podujatí

Skvelá hudba, šport, pouličné umenie, historické automobily a mnoho ďalšieho. Pre návštevníkov Rezortu Piešťany sú počas nadchádzajúcich prázdninových týždňov pripravené lákavé kultúrne podujatia, ktoré by si nemal nechať ujsť žiaden pôžitkár.

V rámci celého Slovenska sú Piešťany známe ako miesto kvalitne stráveného času. Okrem kúpeľnej starostlivosti o fyzické zdravie si tu návštevník predovšetkým oddýchne a načerpá potrebnú energiu. A to aj vďaka bohatému kultúrnemu programu, z ktorého si vyberie každý.

Vďaka uvoľneniu protipandemických opatrení bude ponuka Rezortu Piešťany počas nadchádzajúcich týždňov na kultúru v skutku štedrá. Všetci návštevníci i domáci môžu považovať za samozrejmosť každotýždňové nedeľné koncerty s významným hudobným programom v poobedňajších hodinách, ktoré sa konajú v Hudobnom pavilóne v mestskom parku. V Prírodnom kine s kapacitou 800 ľudí sa môžete tešiť na vystúpenia skupín Slniečko alebo Punto & rybacé hlavy (13. 8.), Jazzdivas.sk (21. 8.) a Tata Bojs (18. 9.), pričom organizácia týchto vystúpení je pod záštitou mestského kultúrneho strediska Piešťany. No a aby sme nezabudli, okrem toho sa v nedeľu 15.8. o 15:00 hod. konajú na Mariánskom námestí Piešťanské hody.

Za samostatnú zmienku stojí v poradí už šiesty ročník festivalu pouličného umenia pod názvom Piešťany Street ART Festival. Aktuálny ročník bude výnimočný tým, že sa bude po prvý raz konať počas dvoch dní, v dňoch 30.-31.7.2021.

Prebiehať bude v lokalitách Kolonádový most, Regal Burger, ŽiWell Kursalon, Mestský park, Mliečak Piešťany, Sad A. Kmeťa, Pribinova ulica, Winterova ulica, Why Not Coffee, Snack Bar a Námestie slobody. No a tešiť sa budete môcť na vystúpenia hudobníkov ako: Hudba z Marsu, Katarina Korcek a Jerguš Oravec, Groove 43, Miloslav Kollár, Tu-har-gash, Meluzína a mnohých ďalších.

Ak ste skôr milovníci športu, tak si nenechajte ujsť Majstrovstvá Slovenskej republiky v dlhom triatlone Slovakman 226. Ten sa uskutoční počas druhej augustovej nedele a pre mnohých triatlonistov bude predstavovať vrchol sezóny. Niet divu. Súťažiaci absolvujú 3,8 kilometrov plávania, 180 kilometrov na bicykli a na záver 42,2 kilometrov dlhý bežecký maratón. O adrenalín a skvelú atmosféru tak budú mať všetci diváci postarané.

Podujatie s názvom Piešťanské Zlaté stuhy bude pre zmenu venované nadšencom historických automobilov. Ide o milú tradíciu, ktorá sa v Piešťanoch píše od roku 1932 a jej hlavnou myšlienkou je predstavenie krásy a elegancie automobilov. Prebiehať bude počas troch dní, a to od štvrtku 19. augusta, až do soboty 21. augusta. Začiatok podujatia je naplánovaný na Kúpeľnom ostrove a zavŕšenie spolu s ohňostrojom bude pred hotelom Thermia Palace.

Opomenúť nemožno ani 22. druhý ročník medzinárodného organového festivalu Organové dni, ktoré sa budú konať v Dome umenia Piešťany, a to od 19. augusta, vždy od 19:00 hod. Milovníci vážnej hudby sa môžu tešiť napríklad na vystúpenia Christiana Tarabbia dňa 30. 8., Martina Bakoa 3. septembra či Davida di Fiore 7. septembra a mnohých ďalších umelcov.

Lákavé bude aj podujatie Piešťanský Slávik 2021, ktorý sa bude konať 8. augusta 2021 v Hudobnom pavilóne v Piešťanoch, od 17:00 hod. Zámerom je predstaviť verejnosti talentované deti, z ktorých možno jedného dňa vyrastú slávni umelci. Podujatie s dôrazom na vyhľadávanie nových mladých talentov dáva týmto príležitosť vystúpiť na pódiu pred obecenstvom a zaspievať v sprievode hudobnej skupiny, súčasne motivuje v štúdiu na umeleckých školách. Navyše, počas školení bude talentovaným deťom vysvetlená práca profesionálneho speváka na pódiu.

No a za akúsi čerešničku na torte by sme mohli označiť ženský jazzový festival International women’s jazz festival Piešťany JazzDivas.sk, ktorý sa bude konať od 20. do 21. augusta v La Musica a Prírodnom kine v Piešťanoch. Podujatie chce poukázať na to, že jazz je hudobný žáner, ktorý dokáže uchvátiť širokú verejnosť. Podrobnosti o International Women´s Jazz  Festivale Piešťany nájdete na stránke jazzdivas.sk, no už teraz môžeme prezradiť, že medzi účinkujúcimi bude napríklad Adriena Bartošová & Band, Lucia Lužinská, Elsa Valle & Nothing But Swing Trio, Jana Koubková a mnohé ďalšie fenomenálne hudobníčky.

Po sumarizácií všetkých lákavých plánovaných podujatí v Piešťanoch je jasné, že práve toto kúpeľné mesto sa oplatí navštíviť, keďže to v ňom každý deň doslova žije.

Všetky potrebné informácie k podujatiam v Piešťanoch a okolí nájdete na adrese:
https://kalendar.rezortpiestany.sk.

Každý organizátor môže o podujatí v Piešťanoch a okolí informovať širokú verejnosť na stránke, stačí ak Rezort Piešťany kontaktuje prostredníctvom e-mailu podujatia@rezortpiestany.sk a dodá základné informácie o podujatí.

Text a foto: Tlačová správa OOCR Rezort Piešťany