Piešťany skrášli Street Art Festival

Pre účinkujúcich bude pódium ulica. V centre Piešťan sa 6. augusta uskutoční deň pouličného umenia s názvom Piešťany Street Art Festival 2016. Potrvá od 17.00 do 22.00 h.

Festival je príležitosťou pre všetkých hudobníkov rôznych žánrov prezentovať vlastnú tvorbu domácemu publiku, ako aj turistom za honorár do klobúka. Hrať sa bude akusticky s výnimkou Námestia slobody, kde bude elektrická prípojka pre amplifikovanú tvorbu.

Pouličné umenie, tzv. busking sú rôzne formy umenia od hudby cez maľovanie, živé sochy alebo artistov zvyčajne spojené s dobrovoľným príspevkom od okoloidúcich. Pódium pre vystupujúcich je ulica a jediným kritériom ich úspechu je záujem alebo nezáujem prechádzajúceho publika.

S hraním na ulici začínali Bob Dylan, Bono Vox, Glen Hansard alebo Sting, ale aj francúzske šansoniérky Edith Piaf a ZAZ. V Európe má busking dlhoročnú tradíciu v mestách ako sú Londýn, Paríž, Amsterdam, Berlín alebo Dublin.

Line-up Piešťany Street Art Festival(u) 2016 je stále otvorený a záujemcovia, ktorí by chceli 6. augusta vystúpiť na piešťanských uliciach môžu kontaktovať organizátora festivalu e-mailom na bgalo@emerald.sk.

Text: Tlačová správa Foto: unsplash.com/Clen Onojeghuo