Piešťany sa opäť uchádzajú o hokejovú halu

Nové vedenie mesta oživilo zámer, na ktorý už raz Piešťany dostali dotáciu milión eur. Tréningová hala by mala stáť vedľa zimného štadióna a slúžiť najmä mladým hokejistom.

O zapojení sa do výzvy na výstavbu hokejového centra informoval poslancov primátor Peter Jančovič na septembrovom zastupiteľstve. V utorok prezentoval tento zámer predstaviteľom Slovenského zväzu ľadového hokeja. Podľa jeho slov ide o projekt podobný tomu, na ktorý radnica dostala koncom roka 2013 dotáciu z rezervy predsedu vlády.

Chýbali však ďalšie finančné prostriedky, pričom najnižšie odhady hovorili, že na realizáciu je potrebných minimálne 1,65 mil. eur, najdrahší prepočet počítal s nákladmi 2,2 mil. eur.

Tréningovú halu malo postaviť Mesto Piešťany a v dohodnutom rozsahu ju poskytovať Slovenskému zväzu ľadového hokeja pre potreby hráčov do 18 a 20 rokov. Klub ŠHK 37 Piešťany sa na prípravách jej výstavby podieľal vypracovaním projektovej dokumentácie.

Predchádzajúce vedenie mesta nakoniec nedokázalo dotáciu využiť a projekt zostal iba na papieri.

Koncept tréningovej haly, ktorá je na vizualizáciách situovaná vedľa zimného štadióna, zverejnil tento týždeň na Instagrame piešťanský architekt Maroš Varga.

Okrem prípadnej výstavby tréningovej haly v niektorom z miest, ktoré zareagovali na výzvu Slovenského zväzu ľadového hokeja, sa má do konca roka rozhodnúť aj o realizácii národného hokejového štadióna, o ktorý sa podľa medializovaných informácií uchádzajú Nitra, Banská Bystrica, Zvolen a Žilina. Predpokladaná kapacita novej hokejovej arény je 13-tisíc návštevníkov, preto by bola vhodná aj na zápasy v rámci svetového šampionátu, o ktorý sa môže Slovensko v budúcnosti uchádzať.

Text a ilustr. foto: Martin Palkovič

 

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

 

Koncept treningovej hokejovej haly v Piestanoch #Piestany #hokej #icearena #architecture #archdaily #architektura

Príspevok, ktorý zdieľa Maros_Varga_architekt (@maros_varga_architekt),