Piešťany pre Vilu Löger nenašli využitie, záujem má český podnikateľ

Firma Fenix Develompmet ponúka za pamiatkovo chránenú budovu na lukratívnom mieste o 6-tisíc eur viac ako je jej cena podľa znaleckého posudku. O prípadom predaji za 801-tisíc eur rozhodnú krajskí poslanci v stredu 11. novembra.

Vila Löger je prázdna presne rok. Trnavský samosprávny kraj (TTSK) najprv rozhodol o zrušení internátu a neskôr aj jedálne. Záujem o ňu prejavili mestskí poslanci, ktorí poverili primátora Miloša Tamajku, aby so županom Tiborom Mikušom o jej budúcnosti rokoval.

Na základe toho budovu stiahli z ponukového konania na predaj prebytočného majetku, ale v septembri ju tam opäť vrátili. Piešťany totiž pre ňu nenašli vhodné využitie ani finančné prostriedky potrebné na rekonštrukciu.

Vo verejnej obchodnej súťaži ponúkla firma Fenix Develompmet Trnavskému samosprávnemu kraju za Vilu Löger 801-tisíc eur. Jej hodnota je podľa znaleckého posudku 795-tisíc. Komisia pre evidenciu ponúk konštatovala, že spomínaná spoločnosť splnila všetky stanovené podmienky. O tom, či TTSK budovu predá, rozhodnú krajskí poslanci v stredu 11. novembra.

Za firmou Fenix Develompmet stojí český podnikateľ Miroslav Borák, zakladateľ spoločnosti Tekoo, ktorá sa zaoberá veľkoobchodným predajom ovocia a zeleniny. Je tiež majiteľom luxusného hotela Augustiniánský dům v kúpeľnom meste Luhačovice, ktorého prevádzke sa venujú jeho synovia.

Zámer prípadných nových majiteľov s Vilou Löger zatiaľ nie je známy. Podľa informácií z mestského úradu budova vyžaduje rozsiahlu rekonštrukciu, ktorá musí byť konzultovaná s pamiatkarmi.

Text a foto: Martin Palkovič

Inzercia