Piešťany pozývajú na desiatky novembrových podujatí

Koncert Richarda Müllera, zážitkové prehliadky mesta, festival rezňa a štrúdle či zabíjačka na hrade – tak ako každý mesiac, aj november v piešťanskom regióne bude bohatý na podujatia, za ktorými sa oplatí prísť. Návštevníkov na ne pozýva oblastná organizácia cestovného ruchu Rezort Piešťany.

Aj v predposledný mesiac roka potvrdzujú Piešťany svoju povesť mesta podujatí. Kým inde je už na prelome jesene a zimy dianie v útlme, v piešťanskom regióne to žije tak, akoby sa hlavná turistická sezóna ani neskončila.

„Návštevníci Piešťan a okolia určite nebudú sklamaní ani v novembri,“ potvrdzuje Tatiana Nevolná, výkonná riaditeľka Rezortu Piešťany. „Tí, ktorí si zvykli, že v Piešťanoch sa stále niečo deje, sa o tom môžu opäť presvedčiť na desiatkach podujatí, na ktoré každého srdečne pozývam. Hneď na začiatku mesiaca sa uskutočnia veľmi pekné akcie pre deti aj atraktívne koncerty pre milovníkov džezu, swingu, rocku, folklóru aj opery. V Kursalone sa so svojím štýlovým kabaretným vystúpením predstaví Red Cat Cabaret. V centre Piešťan budú pokračovať úžasné zážitkové prehliadky s názvom Piešťany podľa Wintera a na hrade Beckov sa uskutoční pravá hradná zabíjačka. Hlohovský zámok zasa pozýva na interaktívnu prehliadku, počas ktorej ožijú vzrušujúce staré legendy.“

V rámci tradičného jesenného Festivalu českého a slovenského umenia s názvom Piešťanské randezvous bude naše najväčšie kúpeľné mesto dejiskom zaujímavých koncertov, výstav aj činoherných predstavení. Tento rok bude súčasťou festivalu zábavná šou Na kus reči herca Miroslava Donutila, ďalej koncert Levandulová, na ktorom odznejú najkrajšie piesne Hany Hegerovej, Zlatý šláger i koncert Richarda Müllera. Na programe festivalu je aj úspešné predstavenie Ale, ale, pani plukovníková alebo popol a pálenka. Mnoho z festivalového diania sa bude odohrávať v Dome umenia, kde však budú na programe aj iné atraktívne predstavenia, napríklad divadlo klasického baletu Royal Clasical Ballet sa predstaví s najslávnejším baletom na svete – Labutím jazerom.

„V našom regióne sa okrem toho bude konať ešte veľa ďalších pekných podujatí, pri ktorých sa zabaví naozaj každý,“ dopĺňa Michal Bezák, predseda predstavenstva Rezortu Piešťany. „Spomenul by som ešte napríklad Noc divadiel v hlohovskom Empírovom divadle, početné výstavy a besedy, tanečné zábavy, astronomické pozorovania na hvezdárni v Hlohovci, alebo festival Schnitzel & Strudel v reštaurácii Colonade hotela Splendid na Kúpeľnom ostrove. No a koncom novembra samozrejme nesmie chýbať rozsvietenie vianočného stromčeka a vianočné trhy. Sme radi, že sme sa opäť naplno vrátili k takému bohatému dianiu, na aké boli zvyknutí obyvatelia aj návštevníci Piešťan. Keďže akcií je naozaj mnoho, odporúčam sledovať aktualizovaný kalendár podujatí na stránke Rezortu Piešťany: kalendar.rezortpiestany.sk.“

Zdroj: Tlačová správa OOCR Rezort Piešťany