Piešťany Open Mic sa stáva DIY festival domácej hudobnej tvorby

V sobotu 3. februára sa v klube ŽiWell uskutočnil druhý ročník koncertov kapiel a pesničkárov s vlastnou hudobnou tvorbou, Piešťany Open Mic – voľný mikrofón live show 2018. Príjemné komunitné prostredie ŽiWellu a kozmopolitné Piešťany prispeli, podľa slov účinkujúcich, k skvelej atmosfére tohtoročného podujatia a dvaja z nich sa už stihli zabookovať na augustový Piešťany Street Art Festival.

Z účinkujúcich kapiel a hudobníkov išla pozitívna energia a všetci zahrali svoje skladby s maximálnou hudobnou profesionalitou, „dark pfunková“ formácia Vytrvalci zo Starej Turej dokonca vo fašiangovom outfite.

Ako kapela na ceste, k minimálne celoslovenskej popularite, sa na Piešťany Open Mic 2018 predstavili rock-funkoví Random Choices z Trenčína, ktorí zahrali skladby v duchu 60 rokov so slovenskými textami, moderným zvukom a mladíckou energiou.

Hlohovskú folkovú scénu okolo bratov Selnekovičovcov prezentovala kapela Hlboká plytčina, s výborným saxofonistom a klarinetistom Martinom Proxom.

Írsky bard Graeme Mark, žijúci na Slovensku, ktorý hral aj na Piešťany Street Art Festival(e) 2017, zahral svoje skladby s írskou melanchóliou a popritom stihol povedať, v perfektnej slovenčine, príbehy zo svojho hrania na ulici v Piešťanoch.

Vrcholom Piešťany Open Mic 2018 bol Marek Martinkovič alias Mustage z Vrbového (koľko originálnych umelcov je v tomto meste), ktorý svojim „live loopingom“ uzavrel jedno z podujatí, ktoré sa uskutočnilo vďaka nadšeniu organizátorov rozšíriť v Piešťanoch ponuku živej hudby so zameraním na vlastnú tvorbu, v duchu DIY (do-it-yourself).

O podujatí prostredníctvom tlačovej správy informoval Branislav Galo z EMERALD Music House.

Foto: EMERALD Music House