Piešťany odpustia poplatok za terasy do konca roka 2021

Poslanci schválili úpravu všeobecne záväzného nariadenia, na základe ktorej nebudú prevádzkovatelia reštaurácií a kaviarní platiť samospráve za užívanie verejného priestranstva. Poplatok im bude odpustený do konca tohto kalendárneho roka.

Za umiestnenie exteriérového sedenia pred kaviarňou, reštauráciou alebo pohostinstvom v období od 1. mája do 30. septembra platia podnikatelia v centre Piešťan 0,22 eur za štvorcový meter a deň, v ostatný častiach mesta je to 0,12 eur. Mimo letnej sezóny je tento poplatok v oboch prípadoch polovičný.

Radnica chce jeho odpustením zmierniť následky protiepidemických opatrení a s tým súvisiaci výpadok tržieb podnikateľov v gastrosektore. Poslanci sa s návrhom stotožnili a obdobie, počas ktorého bude poplatok odpustený, predĺžili do konca roka 2021. Mesto oznámilo, že týmto rozhodnutím príde jeho rozpočet o približne 34-tisíc eur.

„Mestská samospráva pomohla prevádzkam podobne aj minulý rok. Odpustením dane na dobu troch mesiacov od 15. júla do 15. októbra 2020 uľahčila zvládnutie nepriaznivej finančnej situácie počas prvej vlny pandémie koronavírusu,“ informovala radnica na svojej web stránke.

Text a ilustr. foto: Martin Palkovič Zdroj: piestany.sk