Piešťany navštívil americký veľvyslanec

Veľvyslanec USA na Slovensku Adam Sterling sa zaujímal o problémy samosprávy, s primátorom Petrom Jančovičom hovorili aj o rozvojových zámeroch mesta.

Životné prostredie, starostlivosť o seniorov, fungovanie letiska, ale aj cestovanie za prácou. To boli témy, o ktorých dnes na mestskom úrade rokoval americký veľvyslanec s vedením piešťanskej radnice. Predtým debatoval so študentmi Gymnázia Pierra de Coubertina, popoludní má naplánovanú návštevu kúpeľov aj stretnutie so zástupcami tretieho sektora.

„Prvou motiváciou bolo navštíviť tento región, keďže som tu ešte nebol,“ povedal k svojej návšteve Adam Sterling a dodal, že z jeho pozície je dôležité cestovať po krajine a poznať názory ľudí z rôznych miest: „To je hlavný dôvod mojej návštevy.“

Primátor Peter Jančovič mu predstavil rozvojové zámery radnice – rekonštrukciu Kolonádového mosta, revitalizáciu mestského parku aj prípravu verejných priestranstiev na očakávané zmeny klímy. „Je toho pred nami v tejto oblasti veľa,“ povedal primátor. Rozprávali sa aj o problémoch súvisiacich so starnutím obyvateľstva, či o nízkej nezamestnanosti a cestovaním obyvateľov Piešťan za prácou do iných miest.

Išlo o prvú oficiálnu návštevu Adama Sterlinga v Piešťanoch, ktorý v našej krajine pôsobí od augusta 2016. Biely dom v marci informoval o zámere prezidenta Donalda Trumpa nominovať do funkcie veľvyslankyne na Slovensku Bridget A. Brinkovú. Nomináciu ešte musí chváliť senát.

Text a foto: Martin Palkovič