Piešťany majú ďalší pivovar. Volá sa Simeon

Spodne kvasené pivá plzenského tipu začína produkovať spoločnosť Simea Piešťany, ktorá bola doteraz známa najmä vďaka výrobe sirupov. Jej 10˚ a 12˚ pivá budú nefiltrované, nepasterizované, bez chemických prísad a bez pridávania vody tzv. HGB technológiou.

O vzniku už druhého remeselného pivovaru v kúpeľno meste včera informoval portál opive.sk. Pivo Simeon budú variť v bývalej sódovkárni, kde sa dnes vyrábajú sirupy. Tieto priestory sa postupne menia na remeselný pivovar.

„Myšlienka realizácie pivovaru vznikla približne pred dvoma rokmi. Moji spolužiaci a bývali kolegovia zostali verní výrobe piva. Ja som sa preorientoval na výrobu sirupov a nealkoholických nápojov. Práca na výrobe piva mi chýbala a preto som sa na základe ich podnetu rozhodol vybudovať vlastný pivovar,“ píše výrobca na svojej web stránke.

Od produktov vyrábaných vo veľkých pivovaroch sa má pivo Simeon líšiť tým, že bude nefiltrované, nepasterizované, bez chemických prísad. „Bude plnej chute, chmeľovej vône, s korenistým zakončením,“ sľubuje výrobca a dodáva, že slad odoberá od slovenských producentov a pivovarské kvasnice a chmeľ z Českej republiky. Vďaka použitiu špeciálnych chmeľov má mať pivo nádych citrusových plodov.

Milovníci piva dostanú možnosť prvýkrát ochutnať pivo značky Simeon na pivnom festivale, ktorý sa každý rok koná v centre Piešťan v prvej polovici septembra.

Text: Martin Palkovič Zdroj: pivovarpiestany.sk