Piešťany hostia európsky šampionát v basketbale

Po Veľkonočnom turnaji hráčov do 18 rokov a prípravných dueloch dievčat rovnakej vekovej kategórie začnú v sobotu 29. júla v Diplomat aréne zápasom Ukrajiny s Talianskom Majstrovstvá Európy hráčov do 18 rokov.

V kúpeľnom meste odohrajú svoje zápasy skupiny A (Nemecko, Turecko, Rusko, Čierna Hora) a B (Ukrajina, Taliansko, Srbsko, Španielsko). Hala, ktorá pojme osemsto divákov, zažije špičkový európsky mládežnícky basketbal a možno aj budúce hviezdy NBA.

Piešťany hlásia pár dní pred šampionátom pripravenosť, skúsených organizátorov v spojení s nadšenými a talentovanými mladými ľuďmi by nemalo nič prekvapiť. Prípravy turnaja zabezpečoval päťdesiatčlenný tím.

„Všetci absolvovali povinné školenia, aby získali potrebné certifikáty, študovali FIBA manuály a pripravovali sa, aby ich žiadna situácia neprekvapila,“ poznamenal na margo niekoľkomesačnej práce celého tímu šéf organizačného výboru piešťanskej časti šampionátu Miloš Drgoň.

„Títo ľudia to robili popri škole alebo zamestnaní, či vo voľnom čase. Počas konania turnaja si berú dovolenky a aj preto už dnes pred nimi skladám klobúk. Som presvedčený, že ME v Piešťanoch zvládneme k maximálnej spokojnosti všetkých zúčastnených.“

Text: Tlačová správa organizátorov/Peter Zagiba