Piešťany hostia ďalšie významné basketbalové podujatie

Sezóna Európskej basketbalovej ligy žien EWBL vyvrcholí finálovým turnajom Final Four 19. a 20. marca v piešťanskej Diplomat aréne. V Piešťanoch sa tak po premiérovom ročníku Federálneho pohára uskutoční ďalšie významné basketbalové podujatie.

Žiaľ, ruská invázia na Ukrajine a aktuálne prebiehajúci vojnový konflikt v krajine našich východných susedov sa dotkli aj záveru sezóny Európskej basketbalovej ligy žien EWBL.

„Európska basketbalová liga žien vylúčila ruské a bieloruské kluby zo súťaže od 1. marca 2022 z dôvodu prebiehajúcej a eskalovanej vojny proti Ukrajine. EWBL ďakuje Tsmoki Minsk, Horizont Minsk, Olimpia Grodno, Peresvet SFEDU, Nika Syktyvkar a BC Samara za ich nasadenie a prínos do hry, ktorú milujeme. Nikomu z ruských a bieloruských športovcov nič nevyčítame. Podporujeme každého hráča, najmä Rusov a Bielorusov, ktorí odvážne vyjadrili svoj postoj proti vojne – ako Ekaterina Gamová a Yelena Leuchanka,“ uvádza sa v stanovisku vedenia súťaže, ktoré bolo 1. marca uverejnené na oficiálnom webe EWBL.

Na základe tejto skutočnosti bolo vedenie EWBL nútené upraviť záver sezóny a pri záujme zvyšných klubov dohrať súťažný ročník sa rozhodlo, že sezóna vyvrcholí finálovým turnajom Final Four, ktorý sa uskutoční v termíne 19. a 20. marca v Piešťanoch.

Predstavia sa na ňom české tímy Žabiny Brno, SBŠ Ostrava, litovský Kibirkstis Vilnius a domáce Piešťanské Čajky. Účastníci Final Four boli potvrdení a nasadení podľa výsledkov v skupinovej fáze sezóny k 20. februáru a následnému oznámeniu EWBL z dňa 1. marca.

Rozpis zápasov finálového turnaja EWBL Final Four 2022 v Piešťanoch:

19.3.2022 (sobota) – semifinále

16:00 h Žabiny Brno – SBŠ Ostrava
18:30 h Piešťanské Čajky – Kibirkštis Vilnius

20.3.2022 (nedeľa) – zápasy o umiestnenie

13:30 h O 3. miesto
16:00 h Finále

Zdroj: Tlačová správa – Piešťanské Čajky

Ilustr. foto: Laco Duračka